Snö från Asplund - Byrå, vitrinskåp m.m | Olsson & Gerthel
Snö byrå i vit färg från Asplund

Snö från Asplund

Snö är en kollektion, formgiven av Jonas Bohlin och Thomas Sandell för Asplund, som består av en rad snygga byråer, skåp, garderober, piedestaler, hurtsar och vitrinskåp. Med sitt breda användningsområde har Snö, eller Snow som det ibland också kallas, fått en enorm popularitet då dess praktiska funktion och vackra design så härligt smälter samman. Trots att serien skapades så sent som 1994 har den redan kommit att bli lite av en modern klassiker inom skandinavisk design.

Asplund säger själva att en stor del av de olika varianterna av Snö tillhör deras absoluta bästsäljare. Tittar man på de karaktäristiska handtagen och de stora mängderna val, känns det ganska självklart. Att även det är Jonas Bohlin och Thomas Sandell som ligger bakom har givetvis också en stor anknytning till varför möblerna blivit så populära. Jonas Bohlin har blivit känd både i Sverige och internationellt för sina naturnära inspirationskällor och former, och Thomas Sandells talang för formgivning råder det inga tvivel om vare sig det rör sig om möbler eller byggnader.

Sockeln till serien är i björk, något som känns väldigt typiskt och glatt förväntat från Jonas Bohlin, som bär upp de resterande vackra delarna av möblerna i lackad MDF. Färgvalen till Snö är många och varje färg förändrar hela helhetsuttrycket oavsett om det är en byrå, garderob, hurts eller ett vitrinskåp. Samtidigt förlorar det inte sina rötter till den ursprungliga idén och det blir genast lättare att hitta sin personliga favorit som passar in med ens nuvarande inredning.

Vi på Olsson & Gerthel beundrar båda formgivarna och har flera av deras verk som en bestående del av vårt sortiment. Därför vill vi gärna erbjuda så mycket som möjligt från Asplund och de olika modellerna av Snö och alla dess olika varianter. Skulle du mot all förmodan inte hitta det utförande eller någon särskild modell som du eftertraktar är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst, så hjälper vi dig så att du enkelt kan klicka hem ditt nya vitrinskåp eller byrå från serien Snö.

  • Privat
  • Företag
Meny