Håkan Olssons arkitektprojekt i Residence | Olsson & Gerthel

Håkan Olssons arkitektprojekt i Residence

Arkitekt Håkan Olsson driver Olsson & Gerthel tillsammans med Susanne Gerthel. Ett av Håkans arkitektprojekt finns att beskåda i Residence nummer 6/2011. Det är ett sommarhus i Löderup på Österlen, där Nina Gerthel i projektet stått för en hel del av inredningen. Håkan själv om huset:

"Stommen och fasaden är i trä, struken med grå lasyr. Ett trähus är ju en fördel när man ska komma hit en vinterhelg och huset snabbt ska kunna värmas upp (...) Husets stora taköverhäng ger skydd mot solen i söder men är genombrutet för att reducera vindlasten. I norr ger överhänget ett skydd mot regn över entrén samtidigt som man slipper stuprör och hängrännor. På köpet får man en skyddad liten matplats i perfekt solnedgångsläge".

  • Privat
  • Företag
Meny