Tati serien från Asplund | Olsson & Gerthel

Tati serien från Asplund

Vi har även tidigare skrivit om Tati serien från Asplund här på bloggen men vi tycker den är värd lite mer uppmärksamhet.

Designerduon Broberg & Ridderstråle har tillsammans skapat ett stort antal framgångsrika produkter i Tati serien, bl.a. speglar, soffbord, sideboards, matbord och sist men inte minst den underbara klädhängaren. I februari blev möbelserien även utsedd till Årets Möbel 2012 av Sköna Hem.

Möbelserien Tati började med idén om ett litet satsbord. Designerduon beskriver själv serien så här:

"Vi bestämde oss för att blanda varma och kalla material och kom fram till att man skulle kunna välja mellan trä, marmor, skiffer, glas och lackad metall i bordsskivorna. Det blev ett enkelt uttryck, en strikt form med feminin touch, funderar Mats i ett försök att ringa in Tati.
Ja, och så den påtagliga radien i stålställningen, kommenterar Johan. Extra tilltagen i förhållande till den ganska nätta dimensionen."

Det är just den nätta stålställningen med den tilltagna radien som går igen i alla produkter. Sidobordet ovan passar lika bra i vardagsrummet, köket som i hallen med det undre hyllplanet som erbjuder ett bra extra utrymme för förvaring. Se fler utföranden här.

Matbordet är med sin enkla benställning väldigt nätt och diskret vilket även gör det lätt att få in stolar utan att det är några ben i vägen. Stolarna på bilden ovan är även de från Asplund och heter T.S och är ritad av Thomas Sandell.

Matbordet finns även som runt vilket är väldigt trevligt när man äter middag då det känns som man kommer lite närmare varandra.

Speglarna kommer i två olika storlekar och finns i flera olika färger. Den kan lätt hängas på väggen och då den kommer ut ca 5 cm så kan man använda bågen som en hängare för mindre saker. Vi har beställt hem både klädhängaren samt de två olika speglarna så vi hoppas på att ha dem i butiken i slutet av maj.

Vi håller för fullt på med att lägga upp alla produkterna på vår webshop men tills dess så går det jättebra att höra av sig med frågor till oss, antingen via mail: butik [at] olssongerthel.se eller på telefon: 040 611 70 00.

 

 

 

 

 

  • Privat
  • Företag
Meny