"Stolarnas stol" av Michael Thonet | Olsson & Gerthel

"Stolarnas stol" av Michael Thonet

Michael Thonet startade en möbelverkstad 1819 där han främst tillverkade stolar. På 1930-talet började han att experimentera med böjträteknik och i början av 1840-talet presenterade han sina första modeller på utställningar. 1859 tas Michael Thonets stol nr 14 fram. Denna räknas av många som stolarnas stol. Den van guldmedalj vid världsutställningen i Paris 1867. Fram till 1930 tillverkades den här stolen i över 50 miljoner exemplar. Det var en vanlig stol på caféer och restauranger. 

Vill du beställa Ton 14 så hittar du den här, den finns både med träsits och med flätad sits.

Den gjordes för att användas på caféer och restauranger, men den är riktigt snygg i hemmiljö med. Den är lättplacerad, nätt och skön att sitta på.

August Thonet, Michaels son, fortsatte i sin fars fotspår och skapade bland annat stol nr 18, en skön variant på faderns klassiska stol. Den har kommit att bli lika populär som nr 14.

Den här stolen finns också med både träsits och flätad sits.

Vänster i bild Stol nr 14, höger i bild: Stol nr 18. Se alla stolarna här.

Förutom stol nr 14 och 18 så har vi flera andra stolar från samma fabrik. Vi har bla stol nr 30 med flätad sits, stol nr 33 med flätad sits och en vacker gungstol.

I butiken i Malmö har vi dessa stolar och flera andra. Stolarna är tillverkade i bok och kan fås i väldigt många betser samt stoppad eller flätad sits.

Välkomna in för att titta på färgprover  och provsitta!

10% på Snö från Asplund

Slutar om:

Meny