Gervasoni + Paola Navone = succé! | Olsson & Gerthel

Gervasoni + Paola Navone = succé!

Gervasoni är en av Italiens allra största möbeltillverkare. Tillsammans med bla Paola Navone har de blivit internationellt kända.

Gervasoni är ett familjeföretag som startades 1882 och drivs nu av den tredje generationen, med Giovanni och Michele Gervasoni i spetsen.

De lägger ner otroligt mycket energi och arbete på detaljer, använder naturliga material och det är viktigt för dem att hela tillverkningsprocessen är hållbar. De är oerhört miljömedvetna och har många miljöcertifikat. De hämtar sin inspiration från både när och fjärran, och kanske är det det som gjort att de blivit så oerhört populära över hela världen, alla hittar något som passar dem. De säljer sina möbler till 70 länder jorden runt, och 75% av omsättningen utgörs av export.

Paola Navone är art director på Gervasoni och en av Italiens absolut största designers. Det finns inte en italienare som inte känner till henne. Hon har gjort en otrolig mängd vackra möbler och mattor.

Paola Navone

Hon kommer från Turin från början och 1973 utexaminerades hon från Politecnico i samma stad. Numera kan hon titulera sig själv art director, arkitekt, designer, inredningsarkitekt och utställnings- och eventplanerare. Hon är verkligen en spännande kvinna med många strängar på sin lyra.

Hon har vunnit massor av priser bla International Design Award in Osaka 1983 och den tyska tidningen Architektur & Wohnen utnämnde henne till Designer of the year år 2000.

Paola Navone har bott många år i Hong Kong och är fantastiskt duktig på att få med influenser och färger från Orienten och samtidigt kombinera dem med västerlandets känsla för smak och form. Hon inspireras även av forna tiders formspråk och får det att kännas nytt och modernt. Bilderna nedan är tagna i hennes egen lägenhet i Paris. Det är verkligen ett eklektiskt sammelsurium av stilar, färger och former. Underbart!

Ett fantastiskt bra exempel på hennes design och stil är hennes underbara serie Ghost. Den består av stolar, soffor och sängar. Här i Sverige har Ghost-soffan blivit en av de allra hetaste sofforna och visst väcker den verkligen ett "måste-habegär"!

Ghost
Tyget på bilden heter Lino Bianco och ingår i tygkategori B.

Soffan kan ge olika intryck beroende på vilken slags tyg man väljer till klädseln. Väljer man ett strikt lite tjockare möbeltyg så får soffan ett lite rakare och lyxigare utseende än om man väljer det lite mer bohemiska, och oerhört populära, lite tunnare, skrynkliga tyget Lino Bianco i linne och bomull. Detta känns nästan som ett sånt överdrag man har för att skydda möblerna. Soffan blir väldigt mysig och skön med det tunna överdraget. Först tänker man, oj vad opraktiskt, men det är det inte. Hela klädseln går att ta av och tvätta och det är ju lätt att få bort fläckar på vitt; det är ju inte någon risk att tyget bleks. Dessutom så ska ju tyget vara skrynkligt och det är ju inte så dumt det heller.

Ghost-serien består av soffor i mängder av storlekar, stolar, fåtöljer, fotpallar, puffar och sängar. Så oavsett om man bor smått, eller om man har ett jättestort vardagsrum, så finns det alltid en Ghost-möbel som passar.

En annan av hennes soffor som vi också har i vårt sortiment är soffan Nuvola. Den är lite mer svulstig än Ghost, men på rätt ställe är den underbar. Nuvola betyder moln på italienska och det kan man ju verkligen förstå när man ser soffans molnlika form.

Nuvola

Även den här soffan är klädd i tyget Lino Bianco vilket är ett tyg av bomull och linne.

Vi har fler härliga möbler som Paola Navone har designat. Nedan ser du den vackra serien Gray, som består av stol, gungstol, skrivbord, matbord mm.

Gray-serien

Här kan du se alla de möbler som Paola Navone designat som vi har i vårt sortiment.

  • Privat
  • Företag
Meny