Den klassiska hatthyllan Nostalgi | Olsson & Gerthel

Den klassiska hatthyllan Nostalgi

Nostalgi miljö

Hatthyllan Nostalgi känner många igen och som namnet antyder så har den varit med ett tag. Den ritades 1937 av en man vid namn Gunnar Bolin. Den har sedan dess varit ett ständigt inslag i våra svenska hallar. Den tillverkas av återvunnet aluminium och stänger i antingen trä eller aluminium. Stängerna är 1 meter i original, men kan kapas till den längd som man vill ha. Man kan dessutom sätta in en mellankonsol och på så sätt förlänga hyllan i det oändliga. I originalutförandet medföljer tre ankarkrokar per hylla, men dessa kan man köpa till fler om man så skulle vilja.

Gunnar Bolin

Gunnar Bolin föddes 1919 i en jordbruksfamilj. Detta var dock inte något han kände för att ta över så han startade ett eget metallgjuteri i Anderstorp istället och började tillverka bland annat hatthyllor. 1937 skapade han hatthyllan Nostalgi. Detta blev startskottet för Skoglunds Metallgjuteri som finns kvar än idag. Hatthyllan Nostalgi tillverkas dock sedan 2002 av ett företag som heter Essem Design som är en avknoppning av Skoglunds Metallgjuteri. Sten-Roger Blad som var kvalitetsansvarig där förvärvade rättigheterna till hyllan och startade Essem Design.

Funktion och kvalitet är honnörsord och det hantverksmässiga arbetet genomsyrar allting från produkt ner till förpackningarnas design. Företaget jobbar efter en miljöpolicy och all aluminium som används för de gjutna konsolerna och krokarna är återvunnen. De väljer alltid miljövänliga alternativ och leverantörer från närområdet i största möjliga utsträckning. Produkterna tillverkas i Anderstorp, Småland. Till vänster nedan ser man hyllan med aluminiumkonsoler och ekstänger, ett av de vanligaste utförandena för Nostalgi-hyllan. Men även svart- eller vitlackerad är riktigt snyggt. Här kan du se alla varianter.

Nostalgi

Det finns även en ny variant som tillverkas unikt för oss på Olsson och Gerthel och det är valnöt med vita, svarta eller aluminiumgavlar. Den är supersnygg och finns bara i begränsad upplaga, så passa på att lägga vantarna på denna vackra hatthylla.

Nostalgi Valnöt

På senare tid har Essem kommit med lite tillbehör till hyllan. Bla det ursnygga och enkla skohornet Index. Det blir som ett smycke på hatthyllan. Det passar såklart även till andra hatthyllor.

Index

  • Privat
  • Företag
Meny