Monica Förster | Olsson & Gerthel

Monica Förster

Monica Förster är född 1966 och uppväxt i Lappland i den lilla byn Dorotea. Hon har gått på Beckmans Designhög­skola och på Konstfack i Stockholm, där hon också har sin designstudio.

Monica Förster använder influenser från modevärlden och kombinerar dem med traditionellt hantverk. 

Några av Monica Försters arbeten tillhör de internationellt mest kända nutida designobjekten och hon har vunnit Elle Decorations pris Designer of the Year två gånger, senast 2015. Det är Sveriges största designutmärkelse.

Den här veckan har vi kampanj på hennes stilfulla krukor "Flower Pot" som hon har gjort för Skultuna. Krukorna finns i fyra storlekar och i en borstad och en polerad version. Inspirationen till dem fann hon i vanliga, klassiska terracottakrukor. Krukorna görs av ett platt stycke metall som formas till en kruka, en gammal teknik som använts i Skultuna i generationer.

Monica Förster har designat massor av vackra saker, möbler och lampor. Nedan ser du ett par som vi valt att ta in i vårt sortiment.

Soffan Retreat har Monica Förster gjort för Fogia och det är en tidlös modulsoffa som står över trendskiftningar. Den är djärv men på samma gång mjuk med sina böljande linjer. De dunfyllda modulerna kan byggas ihop för att skapa mysiga vrår för eftertanke såväl som att öppnas upp för större sällskap och festligheter. Perfekt för både privata och offentliga sammanhang. Retreat har avtagbara textilier vilket gör den till en perfekt vardagsmöbel.

Soffbordet Breeze har hon gjort för Swedese. Det är i laserad ask, och finns i två storlekar, med eller utan en liten "våg" i bordsskivan. 

Takpendlarna Lullaby har Monica Förster gjort för Lightyears. De tillverkas av stenpapper och lameller av askträ. Stenpappret samlas i en femkantig form med hjälp av fem tunna askträlameller. Stenpappret är gjort av krossad kalksten och det släpper igenom ljus på ett väldigt vackert sätt. Lamporna finns i tre storlekar.

 

30-årserbjudande på designklassiker

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny