Eva Schildt och Klong | Olsson & Gerthel

Eva Schildt och Klong

Vasen Äng som Eva Schildt har designat för Klong har blivit en riktig storsäljare! Den är perfekt att ge bort som bröllops-, dop-, examens- eller födelsedagspresent. Den finns i tre storlekar; liten rund, stor rund och rektangulär i mässing, svärtad mässing eller blågrön mässing.

Den blev vald till Årets inredningsaccessoar vid ELLE Decorations årliga prisutdelning 2014.

Eva Schildt har läs möbel-och produktdesign på Beckmans School of Design i Stockholm, och tog examen därifrån 2001. Hon började genast att arbeta som frilansande designer. Hon har designat allt från möbler, tyger, accessoarer till förpackningar och inredningsdetaljer. Hon hämtar sin inspiration från naturen och är ofta poetisk eller humoristisk och skapar vackra vardagliga ting.

Äng-vasen är ett typiskt exempel på ett vackert föremål som hon skapat som tillför något nytt. Med Äng-vasens metallstomme blir vasen som ett smycke även utan blommor, och det hjälper också till att stabilisera blommorna vilket gör att man behöver mycket få blommor för att skapa ett effektfullt arrangemang.

Nu lanseras Äng-vasen i en ännu större storlek. Den är 40 cm i diameter, vilket är väldigt stort i jämförelse med de två mindre som är 21 och 13 cm i diameter. Med den kan man verkligen skapa en maffig bordsdekoration.

Den kommer också att finnas i den snygga blågrå färgen:

Eva Schildt föreläser också på Beckmans School of Design i Stockholm, Iceland Academy of the Arts and Universidad Iberoamericana in Mexico City. Hon har skapat produkter för bl.a. Design House Stockholm, IKEA, Klong, Playsam, Simplicitas, Svenskt Tenn, Actus and Askul i Japan.

Vasen Äng har hon skapat för Klong som är ett svenskt varumärke som fram basföremål för hemmet: möbler, belysning, inredningsdetaljer och föremål för det dukade bordet. Klong lägger vikt vid samarbetet med designer som vågar skapa egna uttryck utan att följa modetrender.

Klong startades av Eva Hjertberg 1999. Klong utvecklar föremål där funktion, material och form sammanflätas till något värdefullt som håller länge, som man vill vårda och aldrig tröttnar på och som känns bra att ge bort och att få. Varje föremål ska vara till glädje och nytta under lång tid.

Här kan du se alla vackra saker som vi valt att ta in från Klong.

  • Privat
  • Företag
Meny