OX Denmarq | Olsson & Gerthel

OX Denmarq

OX Denmarq är ett danskt företag som har sin fabrik i Vinderup där de har tre heltidsanställda smeder och tre personer på kontoret.

Företaget startades 2004 av  Jakob Hanghøj och Dennis Marquart. Jakob är en ekonom och har varit chef för handelssektionen vid ambassaden i Madrid. Dennis var ursprungligen utbildad smed, och tog sedan en designutbildning, vilket har gett honom en unik förståelse för produktion och design.

De började med att tillverka stolar gjorda i rostfritt stål eller trä och med spanskt läder. Därav kom deras namn OX.

Lädret de använder kommer från djur som går fritt så skinnen kan ha naturliga märken på sig såsom märken från insektsbett eller liknande. Detta blir ju en härlig patina på skinnet och man ser att det är äkta och naturligt.

OX design är mest kända för sina fladdermusfåtöljer i tre storlekar; Papillon, Trifolium Chair och KS Chair. På senare tid har de även börjat tillverka bord i marmor och mässing. O-table finns både som soffbord och matbord och har blivit omåttligt populära!

  • Privat
  • Företag
Meny