Andreas Engesvik och Tikisoffan | Olsson & Gerthel

Andreas Engesvik och Tikisoffan

Den norske formgivaren Andreas Engesvik började sin resa genom att studera konstvetenskap vid universitetet i Bergen, Norge. Efter att senare ha tagit en magisterexamen vid National College of Art and Design vid millenieskiftet så startade han designkollektivet Norway Says.


Trion tog bl.a. fram en av våra favoritprodukter - Plus salt-/pepparkvarn för Muuto.

Ett decienium efter uppstarten av Norway Says beslöt sig Andreas för att gå vidare och grundade då studion ANDREAS ENGESVIK, OSLO. Hans ateljé arbetar bl.a. med möbel-, porslin, och industridesign för olika internationella kunder. Bland dessa finner vi Fontana Arte, Menu, Iittala, Muuto och sist men inte minst Fogia.


"– Med Fogia har jag och min studio fått vara med på en spännande resa tillsammans med en producent som är på väg framåt!"

Samarbetet mellan Andreas och Fogia, som startade 2014 blev en succé för den traditionella svenska möbeltillverkaren. Serien Tiki och inte minst bordsserien Bowl skapade ringar på vattnet i sociala medier efter lanseringen vid möbelmässan i Stockholm.


Soffgruppen Tiki finns som soffa för två eller tre personer, som fåtölj och även som fotpall. Det finns en uppsjö av textilier och lädervarianter att välja på och kombineras med de eleganta benen som finns i svart eller i grått.


En annan favorit från Andreas är bordslampan Blom som han tagit fram i samarbete med italienska Fontana Arte. Den gula varianten är vår personliga favorit., men den finns i ytterligare sex färger och ljusutsläppet förändras med hjälp av de två "bladen" som du manuellt roterar.

  • Privat
  • Företag
Meny