Bröderna Bouroullec | Olsson & Gerthel

Bröderna Bouroullec

Bröderna Ronan & Erwan föddes i Bretagne i Frankrike på sjuttiotalet. De studerade bl.a. vid Ecole Nationale des Arts Décoratifs i Paris och påbörjade sin designbana direkt efter examen. Erwan (f. 1976) studerade fortfarande men assisterade Ronan (f. 1971) i sitt arbete.
1997 upptäcktes dom av Cappellini, som gav dem deras första industridesign-uppdrag. Sedan 1999 har de båda bröderna arbetat tillsammans som partners i deras Paris-baserade designstudio.
Uppdraget från Cappellini kickstartade deras karriär och sedan dess har de arbetat med välkända möbeltillverkare som Vitra, Artek, Hay, Kartell, Magis m.fl. och vunnit flertalet priser för sitt formspråk och en ofta innovativ, modern prägel på gamla idéer.

Copenhague är en möbelserie som är framtagen specifikt för Köpenhamns universitets nyare byggnader. Eftersom möblerna skulle användas i utbildningslokaler var det viktigt att de blev stapelbara, stryktåliga och lätta att rengöra. Resultatet är en modern tappning på ett klassiskt uttryck, som passar bra i både privat såväl som offentlig miljö.

Officina är en ny möbelserie framställd för italienska Magis. Bouroullec-bröderna har utmanat de klassiska möblerna i smidesjärn men i en ny tappning - helt i enlighet med deras designfilosofi. Med smidesjärnets råa och trubbiga yta som bas, kombinerat med valnöt, glas eller sten har serien verkligen andats nytt liv i en gammal produktionsteknik.
-“Vi ville arbeta med denna uråldriga tillverkningsprocess, men ge slutprodukten ett nytt visuellt uttryck."

  • Privat
  • Företag
Meny