Frama Cph | Olsson & Gerthel

Frama Cph

Den köpenhamnsbaserade studion Frama Cph (med Driton Memisi och Niels Strøyer Christophersen i spetsen) har på kort tid gjort sig ett namn i hela Skandinavien. Deras syn på inredning och material är enkel och rå. Materialvalen är i fokus och på bara några år har de nu ett sortiment som i stort sett kan möblera ett helt hem.


Foto från Kinflolk (länk).

Studion är belägen i centrala Köpenhamn och där, i gamla apotekslokaler från 1905 utmanar de sig själva i att bli ännu bättre år efter år. Vägglampan tillika vägghyllan ovan, 90 degrees Wall Lamp finns i mässing och koppar och är en charmig inredningsdetalj som passar såväl i hallen som i sovrummet eller bredvid soffan.

Sittmöbelserien Adam finns som pall (bild ovan), barstol i två olika höjder samt som bänk i två olika längder (160 cm på bild ovan). Det svarta stålstativet med en sits i ekfanér är både enkelt och tidlöst och visar den anspråkslösa design som Frama Cph står för.

Pallen och barstolarna finns även med sits i läder till det svarta stativet.

Vi ser fram emot vad Frama Cph kommer att leverera under 2016 med vetskapen om att det kommer en trevlig överraskning redan inom några veckor. Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa en begränsad upplaga av deras kommande produkt.

 

  • Privat
  • Företag
Meny