Vårt eget sortiment | Olsson & Gerthel

Vårt eget sortiment

Efter att har arbetat med produkter av god design och hög kvalitet i 25 år och med arkitektur och inredningskonsultation i verksamheten sedan tidigare har vi med tiden valt att ta fram egna produkter. De relationer som vi med åren skapat med hundratals leverantörer och tillverkare har resulterat i samarbete med handplockade hantverkare. De som vi vet levererar högsta möjliga kvalitet. Där vi har fastnat i inredningen och tyckt att något fattats eller inte passat in till 100% har vi tagit fram produkter som sedermera blivit standard i vårt sortiment.

Arkitekt Håkan Olsson, Inredningskonsult och formgivare Susanne Gerthel samt både dotter Nina Gerthel (inredare, inköpare) och mellanbarnet Max Gerthel (arkitekt) har tagit fram en rad produkter åt oss. Kontrasten mellan det ljusa och det mörka har alltid varit påtaglig, inte sällan i så mörkt som svart mot så ljust som vitt. Där emellan finns det spelrum för en mängd nyanser av t.ex. trä och andra färgglada detaljer i hemmet, men det är ur det ljusa och det mörka som dessa samlas.

Vår bransch är under ständig utveckling, och inte att undra på när det nästan uteslutande är kreativa och nyskapande människor som ingår i den. Nya produktionstekniker korsas med gamla, naturmaterial får nya möjligheter att formas och stilar kommer och går med påtagliga influenser från tidigare epoker. I samma anda utvecklas Olsson & Gerthel som en vägvisare i den enorma inredningsdjungeln. Vårt sortiment kan både komma att öka och minska efter hur vi ser på världens designutbud.

Arkitekt Håkan Olsson har gjort en rad inredningar i samband med sina projekt och har med åren tagit fram olika mattor som återkopplar inredningen med arkitekturen. En av dessa har vi valt att föreviga genom att ta upp i produktion. Mattan 'Olsson' är en enkel och stilren matta som lyfter hela rummet. Titta närmre på mattan 'Olsson' här!

 

2002 tog Susanne Gerthel fram ett väldigt stilrent och vackert bord som med skånskt hantverk och millimeterprecision ger borden dess fantastiska symmetri. Bordsskivans tjocklek på 15-20 mm är väl avvägd mot underredets 15 mm tjocka stålstänger, vilket ger bordet en lätt känsla utan att något tar över.

Bordet Alice finns i flertalet utvalda mått, med stativet i rostfritt stål eller lackerad metall i svart eller vitt. Bordsskivorna är av glas, skiffer, kalkstenen Jura Gelb samt vit marmor från Carrara av finaste kvalitet. Välj att placera två kvadratiska bord bredvid varandra framför soffan för att skapa en lättsam avlastningsyta med luft både under och emellan eller välj ett rektangulärt bord för att ge platsen ett maffigare känsla med en stor fin bordsskiva. Här kan du se alla utföranden och beställa ditt Alice-bord!

Som arkitekt vill man gärna att inredningen ska följa den arkitektur man ritat upp. I Max Gerthels fall fanns det redan en färdig lägenhet som han bodde i tillsammans med sin fru i Peking. Istället för att hitta kreativa compact living-lösningar i den mindre lägenheten så valde Max att göra ett bord som kunde fungera som både mat-, skriv- och konferensbord - då han hade behovet av alla tre. Efter att Max publicerat sitt arbete med bordet i sin blogg svämmade mailkorgen över med förfrågningar om att ta upp det i produktion. Sagt och gjort. Efter några små finjusteringar och förbättringar så var bordet klart i två olika storlekar.

Bordsskivorna är i svartbetsad ask eller vitpigmenterad ask. Till det mörka bordet är det ett svart stålstativ och till det ljusa ett vitt. Om man önskar kan man köpa till den kabelgömma som Max hade på originaldesignen, så att man lätt kommer åt eluttaget. Här kan du se mer av borden!

Nina Gerthel är så gott som uppväxt i butiken och hennes liv har präglats av konst, arkitektur och inredning. Som äldsta barnet var hon den första av sina syskon att börja arbeta för familjeföretaget och har sedan 1999 varit en av de viktigaste kuggarna till att butiken ens existerar idag. Med både medfödd och inlärd fingertoppskänsla har hon förvandlat Olsson & Gerthel från en möbelaffär till en livsstilsbutik som hjälper människor att få lite mer ro i sina hem. Nina inspireras så fort hon byter miljö. Från staden till naturen och vidare ut i världen. Allt ifrån ett balkongräcke i Frankrike till en regndroppe i Köpenhamn eller en kopp te hemma hos farmor. Hennes mattor är präglade av hennes resor och mönstren är enkla och tidlösa samtidigt som de är ljusa och kontrastfyllda. Som ni ser heter mattorna Inga, Astrid, Anna alla från släkten Olsson & Gerthel Spana in alla våra mattor i vår webbutik!

  • Privat
  • Företag
Meny