Ny stol från HAY och Isko-Berlin: Soft Edge Chair | Olsson & Gerthel

Ny stol från HAY och Isko-Berlin: Soft Edge Chair

Äntligen är den här! Första gången vi lade ögonen på prototypen av Soft Edge var redan i höstas, när den svenska agenten Gulled här i Malmö visade upp den för oss. Under möbelmässan i Stockholm nu i februari fick vi äntligen se hur arbetet gått vidare och hur det blivit en riktigt genomtänkt produkt. HAYs vision är enkel att se, de vill ta fram en enkel stol som har det där lilla extra. Det som skiljer den från andra.

Soft Edge är en stolserie, baserad på ny banbrytande utveckling av tekniken bakom formpressad plywood. Den nya metoden tillåter vanlig fanér att uppnå betydligt större dubbelkrökning, än vad som tidigare var möjligt.

Med den nya tekniken har man lyckats ge Soft Edge en tredimensionell form i både rygg och sits som inte bara ger stolen ett fantastiskt vackert utseende men även en väldigt hög komfort. Inte helt vanlig för en trästol om man säger så. Man får inte heller glömma det miljövänliga perspektivet, då man inte längre behöver använda sig av lika stora mängder material.


Vi gillar verkligen stolens kurviga och härliga former. De är generöst formade efter kroppen och är helt utan skavande kanter, så att du bekvämt kan bli sittandes i Soft Edge mer än bara fram tills förrätten är uppäten. Man tillåts även ha en mer dynamisk sittupplevelse, då Soft Edge inte begränsar dig till en enda kompromisslös sittposition.


En annan praktiskt aspekt med Soft Edge, både med stål- och träunderrede, är att stolen är både lätt och stapelbar. Detta gör stolen utmärkt för både hemmet och offentliga miljöer. Vi skulle bli förvånade om vi inte springer på dessa stolar på hipstercaféer runt om i landet redan till sommaren.

De berättar själv om stolen som en hybrid av de klassiska Gubi-stolarnas skulpturala former med en demokratisk rationalitet av Børge Mogensens dito. Vi är beredda att hålla med om liknelsen och vi är självklart glada över att priset är lika vänligt mot plånboken som vi hade hoppats på.

  • Privat
  • Företag
Meny