Adams personliga favoriter! | Olsson & Gerthel

Adams personliga favoriter!

I en ny serie blogginlägg som vi kallar Våra personliga favoriter kommer vi att presentera våra medarbetare lite mer personligt. Vi tror och hoppas att det vore roligt för dig att ta del av våra personliga olikheter, bakgrunder och inredningsstilar. Först ut är vår VD, Adam Gerthel.

Adam Gerthel

Adam har en bakgrund inom IT och har drivit företag i olika former sedan 2007. Sedan våren 2015 är han VD för Olsson & Gerthel. Adam brinner för teknik och design, och för att göra världen till en bättre och vackrare plats. Han står gärna vid spisen och lagar Bigos, tar en öl på Möllan eller tränar yoga. Transportmedlet har alltid varit cykel, och när man som Adam är bosatt mitt i stan så behövs inte annat. Har han inte varit med i bokklubbar, så har det varit aktiesparklubbar. Fotboll håller han kärt och som äkta Malmöit är hjärtat förstås himmelsblått.

Adam Gerthel Vardagsrum Copper Shade Ballet de Marionnette Le Bouquet Fladdermusfåtölj 
Vi bad Adam beskriva sin inredningsstil, designers han ser upp till och personliga favoriter.

Jag älskar Kalifornisk 50-tals modernism, så självklart står Mies van der Rohe, Bertoia, Eames med flera högt i kurs hos mig. Just nu bor jag dock i en sekelskifteslägenhet så jag har anpassat mig lite efter rådande förhållanden. Min 50-tals-bungalow med utsikt över Big Sur får vänta. Jag gillar att blanda gammalt och nytt och tycker att bra belysning är något av det viktigaste och mest underskattade i ett hem. Lampor är därför det jag oftast faller för när jag ska göra nya inköp till hemmet. Favoritdesigner? Bröderna Castiglioni är svåra att tycka illa om.

Dear Ingo Moooi Le Bouquet Carl-Eric Persson Sjuan Arne Jacobsen TID Watch Tolomeo Omni Max Gerthel LCM Eames

 1. Takkronan 'Dear Ingo' av Ron Gilad är framtagen som en hyllning till ljuskonstnären Ingo Maurer och håller i min mening samma höga nivå som hans lampor. Den är som ett konstverk i sig.
 2. Stolen 'Sjuan' av Arne Jacobsen har med sitt mjuka formspråk blivit en tidlös klassiker som aldrig kan bli fel. Jag har en i monokrom svart som extrastol för att komplettera mina Globus-stolar när man är många därhemma.
 3. Konstverket 'Le Bouquet' av Carl-Eric Persson är inspirerande i sitt nytänk. Det är alltid roligt att se mina gäster bli nyfikna och ta en titt på den genom de tillhörande 3D-glasögonen.
 4. Armbandsuret 'TID Watch No 1' av Form us with love är inte bara stilrent, utan varje detalj andas kvalitet och god design. Jag använder den varje dag och kommer att ha den över lång tid framöver - särskilt eftersom jag har flera olika armband att variera mellan.
 5. Lampan 'Tolomeo' av Michele De Lucchi är en klassiker som med sin enkla design och många utföranden kan användas var som helst. Jag har den i tre modeller: två stycken klämlampor, en golvlampa och en bordslampa.
 6. Bordet 'Omni' av min bror Max Gerthel har ett tydligt formspråk och den organiska bordsskivan gör matplatsen och sittplatserna mer levande.
 7. Fåtöljen Plywood Group LCM av paret Charles & Ray Eames har precis som annat jag gillar en tydlig design där form och funktion går hand i hand. 
   
 • Privat
 • Företag
Meny