Vi tittar in hos Tobias Eriksson. | Olsson & Gerthel

Vi tittar in hos Tobias Eriksson.

I en serie blogginlägg presenterar vi våra medarbetare och deras stil lite mer personligt. Nästa på tur är Tobias Eriksson som arbetar som säljare i vår butik.Som bekant till familjen Olsson-Gerthel ställde Tobias upp under julrushen 2013 då vår webbutik växte så det knakade. Hans servicekänsla visade sig vara utöver det vanliga och vi kunde inte låta honom lämna oss när julstressen väl lagt sig, utan erbjöd honom en heltidstjänst. Idag arbetar Herr Eriksson som säljare i vår butik och är otroligt omtyckt av både medarbetare och kunder. Tobias bor tillsammans med sin fru och två hundar i en väldigt trevlig lägenhet, ritad av arkitekten Lars Asklund och belägen endast två minuter från jobbet.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Min inredningsstil stil skulle jag beskriva som modernism med klassiska inslag. Jag gillar klara linjer, raka eller runda. Arne Jacobsen måste vara den möbeldesigner som jag ser upp till mest och efter mitt besök i Fritz Hansens fabrik tidigare i år så har den försälskelsen blivit allt starkare. De färger som vi använder hemma är oftast en bas i gråskala med inslag av rött, blått och mörkt trä. Det första man möter när man besöker oss är en platsbyggd bokhylla i valnöt, som fanns när vi köpte lägenheten. Den sätter en hög ribba och vi har försökt att efterleva den standarden i resten av lägenheten.

  1. Bords-/Golvlampan Taccia av bröderna Castiglioni är mitt nästa inköp och en fantastisk pjäs på alla sätt och vis.
  2. Enzo Maris Gorilla hänger ovanför vår soffa och skänker värme till soffgruppen.
  3. Stolen Droppen av Arne Jacobsen är så enkel men så fantastiskt fin och bekväm att den är med på önskelistan.
  4. Eames husfågel har varit med oss länge och är lika mycket familj som våra hundar känns det som.
  5. Litografin La Pantera av Enzo Mari är ytterligare ett konstverk som jag verkligen gillar. Vi har denna ovanför vår säng.
  6. Svanen av Arne Jacobsen är min nästa stora dröm. Hantverket. Sittkomforten. Linjerna.
  • Privat
  • Företag
Meny