Hemma hos Carl-Eric Persson | Olsson & Gerthel

Hemma hos Carl-Eric Persson

I en serie blogginlägg presenterar vi våra medarbetare och deras stil lite mer personligt. Nästa på tur är Carl-Eric Persson som arbetar som AD hos oss.

Calle (som vi kallar honom) har varit en del av familjen sedan 2008, då han började arbeta deltid för oss. På den tiden sålde han möbler på helgerna och underhöll vår dåvarande hemsida och skapade annonser åt oss en dag i veckan, samtidigt som han drev eget vid sidan av. När vi 2011 valde att satsa på webbutik var det en självklarhet att erbjuda Calle möjligheten att starta upp detta tillsammans med webbyrån Odd Hill. Idag ansvarar Carl-Eric för vårt grafiska uttryck på webben, i tidningar och i annonser, samt sitter med i den ledningsgrupp som ska ta Olsson & Gerthel till nästa nivå.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Den har varit "compact living" ett bra tag nu. Mitt hem är under ständig utveckling för att möta både mina och min sons behov på den lilla yta vi har. Varje gång jag känner att jag landat i en stil, så snubblar jag över något nytt som bryter den röda tråd som jag har skapat. Jag får då gå på jakt efter material, färger och former som kompletterar den nya stilen på fler platser i rummet. Detsamma gäller konst, där jag experimenterar och målar mycket själv med olika stilar och tekniker. Det är lite rörigt och föränderligt, men jag försöker se det som charmigt. Precis som livet. 

  1. Postern Ballet de Marionnette är mitt första verk. Även om det kan uppfattas som självgodhet, så måste den nämnas som en favorit pga den historia den för med sig för mig.
  2. Bordslampan Naska formgavs på 30-talet och har många likheter med den svenska L1-modellen och en viss IKEA-lampa.
  3. Den hopfällbara fåtöljen Cuba Chair från Carl Hansen är en väldigt stilren stol som fungerar utmärkt i mitt compact living-hem.
  4. Med Wire Chair ser jag en outtalad historia mellan paret Eames och Harry Bertoia. Att detta skulle vara ursprunget till Diamond Chair känns också kittlande.
  5. Plectra från Asplund är en nyhet som jag verkligen välkomnar. Den får väldigt gärna flytta hem till mig och byta plats med IKEA-soffbordet från 60-talet.
  6. Serif TV av bröderna Bouroullec var kärlek vid första ögonkastet och jag blev väldigt glad när vi fick samarbetet med Samsung för att visa upp den i vår butik i Malmö.
  7. Cork Family Pall av Jasper Morrison var min första "crush" och den kärleken rostar nog aldrig.
  8. Lampan Eclisse av Vico Magistretti för, av någon anledning, mina tankar tillbaka till min mormor.

15% på allt från Saxo Living

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny