Möt Simon Vendin | Olsson & Gerthel

Möt Simon Vendin

I en serie blogginlägg presenterar vi våra medarbetare och deras stil lite mer personligt. Nästa på tur är Simon Vendin som arbetar heltid i vår butik.

Simon har jobbat hos oss sedan 2001. Han har arbetat som säljare i butiken, på webblagret och på butikslagret. Han är den som fixar och löser alla problem. Just nu tar han emot varor från vårt huvudlager, möblerar om i utställningen och så hjälper han så klart kunder i butiken.

Simon är uppvuxen på Davidshall, mitt i centrala Malmö, men bor sedan 2010 i Skanör med sin dotter. Simon är en ödmjuk, kreativ kille som fixar allt. När han inte myser med sin dotter, eller tar med henne på små utflykter, så målar han tavlor eller gör något annat kreativt. Han har känsla för färg och form.

Frågar du Simon vad han helst äter så blir svaret grillat! Och bjuder du hem honom på middag, så dröjer det inte länge förrän han frågar om du har en skruvmejsel i närheten, och vips så har han fixat det glappande handtaget på toalettdörren eller något annat som behöver fixas. 

Hur skulle du beskriva din stil?

Jag tycker om att grundmöblera ett rum med naturmaterial som trä, sten, aluminium och glas. Textilier och mattor vill jag ha i bomull, ull, linne, jute, hampa och viskos i naturfärger, svart/vit- eller i gråskala. Att sen sätta in skarpa kulörer på exempelvis kuddar, plädar, konst, fat och krukor, som kontrast till den färglösa grunden, blir en kick för ögat tycker jag.  Dessa kan man också med ganska enkla medel byta ut om man tröttnar eller för att följa årstiden. Jag är inte glad för plast eller konstmaterial i någon form, varken i textilier eller möbler. Undantaget skulle vara en laminat- eller linoleumtopp på ett bord för att det är praktiskt och lättskött, men naturliga material, så långt det går, känns som ett självklart val för mig.

  1. Vägguret Sunburst av George Nelson för Vitra.
  2. Takpendeln Bolero från Ruben.
  3. Stolen PP 68 av Hans J. Wegner för PP Møbler.
  4. Soffan Cocoon från Eilersen.
  5. Spargrisen Bank in form of a pig av Harry Allen.
  6. Fåtöljklassikern Bruno av Mats Theselius för Källemo.
  7. Sittbänken/Soffbordet Nelson Bench av George Nelson för Vitra.
  • Privat
  • Företag
Meny