Nina Gerthels hem och favoriter! | Olsson & Gerthel

Nina Gerthels hem och favoriter!

Vi rullar vidare med vår personalserie, och denna gång besöker vi Nina Gerthel som arbetar som inköpsansvarig hos oss.

Nina har varit med från början då hon är dotter i familjeföretaget. Uppvuxen med arkitektur, konst och design. Anställd har hon varit i över 18 år och är delägare sedan augusti 2013. Hon älskar jobbet och brinner för företagets alla delar. Från att ha varit butikschef och VD jobbar hon nu som inköpare, visual merchandiser, inredare och ansvarig för sociala medier på företaget. Hon bor tillsammans med sin man Martin och dottern Thea i ett hus nära stan med en underbar fruktträdgård.

- Jag älskar mat och som tur är så är jag gift med en man som är grym på matlagning. Det blir ju inte mindre av den varan nu när han öppnar Malmö Saluhall i november. Jag mår som bäst i vårt hus, i trädgården, vid havet och med familjen. På fritiden fotograferar jag en del. Hade jag haft mer tid så hade jag velat lära mig att dreja. Jag har alltid tusen idéer i huvudet och kommer på nya roliga saker hela tiden. Det finns alltid saker att göra!

Köket är praktiskt inrett med extra djupa skåp med lådor, i stället för överskåp valde Nina & Martin att sätta in Stringhyllor för ett lättare intyck. Här har de placerat det dagliga porslinet för lätt hantering.

Även matplatsen går i vitt och natur med inslag av svart. Här intas alla goda middagar och helgernas frukostar. Bord från Hay, Y-stolen från Carl Hansen & son, mattan heter Matilda och ingår i Olsson & Gerthels egen kollektion. Tavlan till väster heter "Tre, la mela e la pera och ritades av Enzo Mari 1963. Fotot bredvid är taget av en Malmö fotografen Per-Anders Jörgensen som bla driver Fool magazine. 

Detta rummet var tidigare garage och har nyligen byggts om till ett vardagsrum för barnen. Här kan de leka med gott om plats och dagsljus. Nina & Martin är extra glada för att det fanns möjlighet att öppna upp och få en härlig takhöjd. 

 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

- Jag älskar allt som har med inredning att göra. Jag gillar att blanda gammalt och nytt, har en del nyproducerat men som ritades för många år sedan, samt lite arvegods. Konst är jag svag för så väggarna är ganska fulla. Gillar fotokonst. Upplever färg och form i mängder på jobbet så hemmet är ganska neutralt med bas i grått, vitt, svart, ljusa eller mörka träslag. Vi har stora fönsterpartier ut i trädgården så vi har känt att vi inte vill konkurrera med naturen utan låta den ta plats. Älskar blommor och växter och det ger ju också liv inne när hösten och vintern blir påtaglig. Lite färg är det dock i vår dotter Theas rum. Jag gillar det oväntade, som att vi satt upp en liten minikanin mitt i vår tavelvägg. Humor är viktigt! 
 

 1. Pion Light från Wrong.London blev jag förtjust i direkt när jag såg den. Den är mjuk i formen och är gjord av papper vilket ger ett varmt behagligt ljus. Den stora som jag har, har dimmer vilket är en fördel. Den är prisvärd och är utformad så att den passar perfekt i ett fönster då den inte bygger mycket på djupet. Sedan är den insynsskyddande vilket jag gillar.
 2. Skogen Fotoprint av Peter Brinch. Jag har alltid gillat Peter Brinchs foton. Föll från början för hur han fångar ögonblick och människor utan att de tycks vara medvetna om att han tagit bilden. Bilderna blir magiska på något vis.
 3. Y-stolen av Hans J. Wegner har länge varit en favorit. En dröm som jag haft länge. När jag och min man köpte huset för några år sedan så kände vi att här vill vi stanna och då kändes det som ett bra tillfälle att investera i sex sådana drömmar.
 4. Friends & Founders fantastiska Knock Out-bord är jag bara så förälskad i. Det står på min önskelista! Finns i flera modeller så det gäller att hitta sin favorit vilket jag inte riktigt beslutat mig för ännu. Men en dag skall jag ha ett i vårt hem.
 5. Liggfåtöljen PP225 Flag Halyard är högst upp på min önskelista. Som en gammal räv på O&G så har jag ju sett denna stol sedan barnsben och alltid gillat den. I dagsläget har vi inte plats men min dröm är att en gång få ha ett fritidshus vid havet och att denna skall stå placerad vid en öppen spis som vetter mot en magisk utsikt. Drömma får man väl?
 6. Kudden Zigzag från Chhatwal & Jonson. I och med att jag är mycket förtjust i naturmaterial så gillar jag Chhatwal & Jonsons kuddar som vanligen är i lin.
 7. Bordet Omni formgivet av Max Gerthel är ju också en dröm. Ett måste i framtiden då det är brorsan som designat det. En massiv askskiva med lackerat metallunderrede. Hade varit så fint till våra Y-stolar. Nu har vi ju redan ett matbord men en dag kanske det byts ut.
 8. Den hängande glasvasen Beatrice från Serax är läcker. Som en blomstrande tavla som du varje vecka kan förändra genom att förnya blommorna. Jag brukar klippa lite grenar i trädgården.
 9. Bordslampan Kizu från New Works är ett av våra senaste inköp och står nu placerad på ett sideboard i vårt vardagsrum. Gillar formen väldigt mycket och att skärmen är täckt överallt så att man kan placera den både högt och lågt utan att man ser ljuskällan. 

HAY Summer Store

Slutar om

 • Privat
 • Företag
Meny