Följ med hem till Sofie Ström | Olsson & Gerthel

Följ med hem till Sofie Ström

Sofie är smålänningen som flyttade till Stockholm för att sedan hitta kärleken i Malmö, där hon nu bor med sin sambo i ett av Erik Sigfrid Persson omtalade radhus i Friluftstaden. Hon tycker om att gå på såväl som hålla i dansklasser till housemusik, förkovra sig i inredningsmagasin, njuta av alla Quentin Tarantinos skapelser,  och att läsa böcker med många mord i. Hon äter även all husmanskost man kan ha lingonsylt till, och älskar reklam som är på gränsen till konst.

Hon kom till Olsson & Gerthel strax innan julen 2013 och har innan dess jobbat med både radioreklam och omvärldsbevakning. Idag påstår hon själv att hon har två av världens roligaste jobb: i butiken där hon får ta hand om den dagliga driften, personal och försäljning - samt gymmet där hon flera dagar i veckan håller i olika träningsklasser. Sofie är en rutinmänniska som äter samma lunch varje dag, lägger fram morgondagens kläder kvällen innan och aldrig hoppar över ett inplanerat träningspass. Ska något bryta den vardagen så blir det gärna en weekendresa för att fylla på upplevelsekontot.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

- Min stil är beroende på vilket hem jag inreder, men i mitt lilla radhus från 40-talet har jag valt att låta alla rum gå i naturtoner (trä, vitt, grått, hampa och blått) med lite lejongula inslag. Varje föremål jag valt har varit med utgångsläge att jag ska kunna placera det i vilket rum som helst. Materialen och färgerna går igen och jag skulle beskriva det som en lätt, ljus skandinavisk stil som absolut ska förväxlas med konceptet ”ljus & fräsch”. Färg får ta plats hemma hos mig men de ska knyta an till färger som finns utanför fönstret. När jag tänker efter så har jag faktiskt nästan helt uteslutande möbler från Sverige och Danmark. Eilersen, Wegner, Asplund, String, Linum, Ferm Living, Ikea. Jag ser det som en hyllning till vår fina skandinaviska natur (och mina småländska rötter) och till arvet i huset som fortfarande har kvar många fina originaldetaljer som Ölandskalksten, teakdörrar och Limhamnsparkett. 

  1. Jag upplever att mönster och framförallt prickar är ett lekfullt sätt att leka med ögats intryck utan att sätta för mycket färg till rummet. Kuddfodralet Spots från Afro Art gör exakt det i min soffa.
  2. Jag älskar djupet i min soffa Zenith från Eilersen. Man kan krypa upp två stycken utan problem, speciellt om man tar bort ryggkudden. Och vänder man på sittplymån så blir det en fast madrass som många övernattningsgäster sovit gott i. 
  3. Jag köpte sex stycken Y-stolar av Hans J. Wegner till mig själv i trettioårspresent och tror ärligt talat att jag aldrig kommer att tröttna på det mjuka formspråket och den fantastiska komforten. En stol som förlänger middagen med flera timmar.
  4. Vasen Brügge från H Skjalm P med den perfekta balansen i färgerna. Så där stökigt levande så att den nästan känns handgjord. Den ska fyllas med trädgårdens grönska.
  5. Jag föll pladask för mattan Star från Asplund när den levererades till butiken första gången. Min kollega gav mig då rådet att ”om du ser den varje dag i ett år och fortfarande gillar den, så köp den”. Sagt och gjort!
  6. Soffborden Tati från Asplund är den perfekta kombinationen av skönhet och funktionalitet. Att jag fick norpa butiksexemplaret med den ljusa kalkstenen innan det utgick var ett halleluja-moment! Halleluja för er är att den återkommit i produktion igen.
  7.  Det var formspråkskärlek vid första ögonkastet med Bordslampan Standard Table Lamp från Menu. Jag älskar att hela lampan lyser och att dimmern skapar den perfekta ”levande ljus”- stämningen. 
  • Privat
  • Företag
Meny