Kliv in hos Daniel Engvall | Olsson & Gerthel

Kliv in hos Daniel Engvall

Daniel är ny här hos oss på Olsson & Gerthel. Han studerar och har siktet inställt på att bli grafisk formgivare. Nyligen inflyttad i en vacker sekelskifteslägenhet i centrala Helsingborg med sin sambo. Danska designmöbler ligger varmt om hjärtat, och bröstet slår lite extra för Arne Jacobsen och allt som han formgav till SAS-hotellet i Köpenhamn. Ett annat stort intresse är japansk whisky, och drömmen är att göra den stora Japan-resan och besöka alla destillerier från norr till söder. Under lediga stunder hittar man honom oftast i soffan med gitarren i hand eller med hörlurarna framför vinylspelaren. Det roligaste med att jobba på Olsson & Gerthel tycker Daniel är när man får vara med och hjälpa kunden med lösningar och idéer till deras hem.

Hur skulle du beskriva din stil?

- Klassiskt danskt får jag väl säga, men även svensk och japansk formgivning letar sig in. Jag tycker att de danska designklassikerna har det där lilla extra som gör att man aldrig tröttnar på dem. Avskyr verkligen ”slit o släng” och försöker hitta saker jag vill leva med resten av livet. Den röda tråden är Arne Jacobsen - samtliga stolar jag äger är ritade av honom.

  1. PH Kotten är lampornas lampa. Trots att den kostar som en bättre begagnad bil är den värd varenda krona.
  2. Söker ny förvaring till alla mina vinylskivor. Montana-hyllorna av Mogens Lassen står högt upp på önskelistan.
  3. Sori Yanagis helt underbara tekanna Kettle från 50-talet. Japansk perfektion som aldrig åldras.
  4. PH Bordslampor. Mer klassiskt än så blir det knappast inte. Kommer vara lika aktuella om 100 år. Jag vill ha en i varje fönster.
  5. Arne Jacobsens Droppen-stol som han formgav till SAS hotellet i Köpenhamn har varit en favorit i många år. När Fritz Hansen bestämde sig för att ta den i produktion igen var nog ingen gladare än jag.
  6. Kay Bojensens klassiska apa i trä livar upp vilken stram inredning som helst.
  • Privat
  • Företag
Meny