Maggie bjuder in! | Olsson & Gerthel

Maggie bjuder in!

Magdalena Arvidsson, eller Maggie som vi kallar henne, började arbeta extra hos oss 2012. I samband med att hon flyttade till Malmö från Göteborg för att studera trädgårdsdesign sökte hon till oss och just i det andetaget behövde vi förstärkning i vår Malmöbutik. Idag har Maggie tagit examen och driver Tidlösa trädgårdsarkitektur. Normalt arbetar hon helger och extra som säljare i butiken, men under de närmaste månaderna kommer ni att hitta henne i butiken varje vardag. Maggie har en fantastisk känsla för styling och det är inte sällan de vackra fönsterskyltningarna är gjorda av just henne.

När Maggie inte arbetar hos oss så ritar hon trädgårdar, umgås med vänner och pojkvännen, joggar, går på Yoga fem gånger i veckan och försöker vara utomhus så mycket som möjligt. Firman Tidlösa Trädgårdsarkitektur driver hon tillsammans med en väninna. Hennes högsta dröm är att kunna fortsätta få utlopp för hennes kreativitet dagligen, på ett eller annat sätt, genom hela livet.

Vilken inredningsstil har du?

Svårt att beskriva men jag skulle nog säga att den är ganska avskalad med jordiga toner och jag strävar nog omedvetet efter en tidlös inredning. En varm känsla när man kommer hem. Att man liksom känner att här bor jag. Mycket växter och konst. Något man inte tröttnar på. Några av mina favoriter är bl.a. Butterfly stool och Akari light från Vitra. Gillar skulpturala former. Mitt hem är nog allt annat än svart/vitt.

  1. Med Butterfly Stool av Sori Yanagi älskar jag kombinationen skulptur/pall som den har.
  2. Semi Takpendel från Gubi har en stark form med viss retrokänsla, men ändå odödlig. Gillar den speciellt i den här högblanka varma metallen.
  3. Rislampan Akari Light Sculpture XP1 av Isamu Noguchi är genialisk egentligen. En lampa för alla och passar överallt. Pappret ger ett varmt sken och är som namnet säger en skulptur. Hela serien är fantastisk.
  4. Med soffan Hackney från HAY gillar jag kombinationen stram soffa i mjuk sammet i djup blå kulör. Fint att dynan är hel.
  5. Standard Chair av Jean Prouvé är en Prouvé-klassiker från 1934. Den är stark i formen och ger karaktär till det övriga möblemanget.
  6. Bordet Slit Table från HAY är ett litet smycke i rummet. Också det att betrakta som en liten skulptur. Ser fram emot att det får lite patina, precis som gamla speglar får. Bordet bryter av alla de i övrigt jordiga tonerna på ett bra sätt.
  7. Grand Prix med träben känns på många sätt som en traditionell stol  men är på många sätt absolut inte traditionell. Starka former som denna kommer alltid ha ha en plats.
  • Privat
  • Företag
Meny