Vi åkte till Höllviken och besökte Fia! | Olsson & Gerthel

Vi åkte till Höllviken och besökte Fia!

Fia har arbetat hos oss sedan 2013 och är logistikansvarig hos oss på Olsson & Gerthel. Det är hon som är spindeln i nätet när det kommer till att lösa så att våra kunder får sina paket så snabbt och säkert som möjligt. Av våra kundundersökningar att döma så gör hon ett föredömligt arbete och slår man ett öga på en välkänd kundundersökningssida* ser vi att vi har det svårslagna betyget 9,09 av 10(!). Med en bakgrund som projektledare på Framfab, en inredningsbutik i Höllviken, en leksaksbutik på nätet och mycket mer så sitter hon på en bred kunskap där hon kan lite om allt och är den som många av oss har som bollplank.

Fia bor i ett vackert hus i Höllviken tillsammans med sin man, sina tvillingar (födda 2003) samt två förtjusande bengalkatter. Hon älskar att fotografera och nu när dottern också börjat intressera sig för detta har det blivit lite extra kul. Ett annat stort intresse är ridning, som även det delas med dottern. Hela familjen älskar att laga mat, gärna tillsammans med vänner och mycket tid går åt till middagsbjudningar och annat skönt häng. Detta gör att köket blir en viktig mötesplats i huset. De har även byggt ett utekök på altanen, där mycket av sommarmaten lagas. 

Vilken inredningsstil har du?

Jag gillar funkis och 50-60-talet, vilket passar fint in i mitt hus som är byggt 1965. Helst undviker jag småprylar till fördel för öppna rena ytor. Jag tycker om enkelhet och rena linjer och har alltid fokus på funktionen, men det skadar ju inte om formen är snygg med!

  1. Min drömlampa (som för övrigt hade passat perfekt i mitt rymliga vardagsrum) är Flos vägglampa 265 av Paolo Rizzotto. Jag gillar att den tar mycket uppmärksamhet, utan att ta för mycket plats. Att man sen kan justera den på alla möjliga håll gör den underbart användbar.
  2. Concrete Lamp från Menu har jag på ett skåp i vardagsrummet och den ger ett varmt behagligt ljus. Att den har dimmer ger den ett extra plus.
  3. I köket har vi inte överskåp hela vägen, utan har lämnat yttersta biten tom för att få lite mer rymd. Där har vi hängt pendeln Caravaggio från Lightyears.
  4. Y-stolen av Hans Wegner är enligt mig, och många andra, stolarnas stol. Jag har en svart sådan i hallen för alla gäster att sitta på när de tar av och på skorna, men när vi är många så får den flytta in i matrummet och står då självklart på kortsidan.
  5. Jag älskar att plocka in blommor från trädgården och den bästa vasen man kan ha då är Äng från Klong. Med bara ett par få blommor och blad så fixar du urlätt en snygg bordsdekoration.
  6. När vi en dag gör om i vardagsrummet står sideboardet Vass från Asplund högt på önskelistan.
  7. Afroarts svartvita kuddar gillar jag. Bla har jag Plant i min kökssoffa i matplatsen.
  8. Mellan köket och matplatsen har vi en stor öppen yta med en lång bardisk. Längs denna vill jag ställa ett gäng Adam-pallar från Frama. De hade passat perfekt in hos oss.

* Källa kundundersökning.

30-årserbjudande på designklassiker

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny