Vi träffade Lotta Moritz! | Olsson & Gerthel

Vi träffade Lotta Moritz!

Lotta är uppvuxen i Skanör/Falsterbo men har flyttat en del genom åren. Hon gillar nya projekt och en flytt är ju lite som att få börja om på nytt. En ny start och ett nytt hem att få inreda. Man ser hur det kittlar i Lottas händer och glimrar i hennes ögon. Denna gången flyttar Lotta och hennes familj som består av maken Fredrik, döttrarna Petronella och Cornelia och 2 hundar från villa i Skanör till en sekelskifteslägenhet i Rörsjöstaden i centrala Malmö. De sålde huset och de nya ägarna köpte en hel del av Lotta och Fredriks möbler så nu blir det nytt!

Lotta har studerat statsvetenskap på universitet, utbildat sig till Gymnasielärare och undervisat i Historia och samhällsämnen.
Hon har pluggat och jobbat hela sitt liv. Inte en stund utan att ha något att göra.

Den kreativa sidan tittade fram efter att Lotta börjat en kurs i silversmide. Hon hittade sin nisch en dag när hon satt och rev i sidentyger och fyllde de rivna banden med ädelstenar, pärlor och silver. Banden blev till halsband och armband. Snart fick både familj och vänner hjälpa till då orderna flödade in. Hon fick kontakt med en producent från Bangkok i Thailand och 2003 hade hon startat sin egen firma. Hon gick ihop med en väninna som hade erfarenhet av sömnad och mönsterkonstruktion och så utökade firman med väskor, blusar, kaftaner, sängkläder som tillverkades i Indien. Efter många roliga och tuffa år med varumärket Silke var det dax att sadla om.

Idag arbetar Lotta som specialpedagog på en gymnasieskola i Malmö och på helger, och när hon vill, är hon här hos oss och får utlopp för den kreativa sidan och att möta kunder. På fritiden tillbringar Lotta mycket tid med kreativa saker. Stora målningar, skulpturer och ett och annat smycke i mycket olika material. Tycker helt enkelt om att arbeta med händerna.

Lotta älskar att resa och hon är speciellt svag för Indien. Eftersom hon har flera kontakter med producenter i bland annat Jaipur så har hon anordnat två resor dit. Fler resor är på gång!

Hur skulle du beskriva din stil?

-Jag är nog lite av en eklektisk bohem! Älskar material, färger, texturer. Kombinera med nytt och antikt, inredning från resor och ärvda möbler med en härlig patina. Det är viktigt att min familj och vänner skall kunna känna sig avslappnade i vårt hem. Man skall inte vara rädd för att använda sakerna här hemma.

  1. Bordslampan Atollo vill jag ha på ett sideboard i vår nya lägenhet. Givetvis den största i guld!
  2. Har nu äntligen beställt min drömtaklampa! Jag har spanat på den i tio år, taklampan Zettel'z 5 från Ingo Maurer.
  3. Jag vill ha en röd Panton Classic vid kortändan till mitt nya matsalsbord (Grey 33 från Gervasoni).
  4. Hackney från Hay tycker jag absolut gör sig bäst i sammet eller velour. Varje soffa har sitt uttryck och kräver just sin specifika klädsel för bästa effekt tycker jag. En tresits i smaragdgrön hade jag velat ha!
  5. Fåtöljerna Ghost 09 har jag haft i många år nu, men skulle vilja köpa nya överdrag till dem och då självklart det tredimensionella 3D-tyget i blått. Jag kan gå igång på tekniska material!
  6. Inga kommentarer är nödvändiga för soffbordet Tavolo con route. Storleken 130x130 hade passat perfekt!
  • Privat
  • Företag
Meny