Låt oss presentera Johan Ekenberg | Olsson & Gerthel

Låt oss presentera Johan Ekenberg

Johan bor i en mysig enrummare bara ett stenkast från Möllevångstorget i Malmö. Med ett stort intresse för design, arkitektur och kultur har han sökt efter ett yrke där han kan involvera sin entusiasm, men har ännu inte riktigt hittat rätt. Med en mamma som är arkitekt och en pappa som arbetar med möbler och textilier så är det enkelt att se varför han känner sig bekväm i just den livsstilen. I sökandet har Herr Ekenberg bl.a. gått utbildningar inom möbelsnickeri och AVK (Arkitektur, visualisering och kommunikation) samtidigt som han arbetat extra hos oss. Johan har inte sällan ett stort leende på läpparna och är väldigt uppskattad av våra kunder, både för sitt goda humör och sitt engagemang i att hjälpa våra kunder att hitta rätt i inredningsdjungeln.

Idag arbetar Johan på St Hansgården i Lund där han är pedagog till mellanstadieelever i en väldigt mysig miljö med mycket inslag av djur och natur. Getter, katter, höns och bin är några av de nya bekantskaper som blivit vardag för honom under årets lopp. Inspirerad av dessa ungdomar har nu Johan tagit en ny bana i sitt yrkesliv och kommer under hösten att börja studera till gymnasielärare med inriktning på engelska och idrott. Att Johan studerar är inte bara goda nyheter för kommande generationer av elever, utan även för oss och våra kunder som fortsatt kommer att ha Johan arbetande extra i vår Malmöbutik.

Vilken inredningsstil har du?

- Jag gillar att blanda. Jag tror att om man sätter samman det man gillar så blir det bra. Jag har inga problem med att det blir lite spretigt. Gillar ljust och fräscht och färger, så ganska skandinaviskt. Tycker inte om när det blir för matchat och tematiskt, ett hem skall få växa fram "organiskt", annars blir det själlöst. Är ganska oemottaglig för trender som ofta blir överdrivna.

  1. Jieldés golvlampa i matt svart är inte bara otroligt snygg utan är tillverkad i suverän kvalitet och känns tidlös.
  2. Litografiet La Rana av Enzo Mari är en annan favorit på väggen.
  3. Stolen Vilda 2 från Gemla är så enkel, så snygg.
  4. Den enda riktigt snygga TVn på marknaden, Serif TV av bröderna Bouroullec för Samsung.
  5. Jag gillar alla Kay Bojesens djur, men Lunnefågel är den jag tilltalas av mest då den känns mest lekfull.
  6. Mission-soffan från Eilersen är precis som deras andra soffor väldigt snygg. Jag gillar enkelheten.

30-årserbjudande på designklassiker

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny