Våra 5 favoritsoffor. | Olsson & Gerthel

Våra 5 favoritsoffor.

Vad är det som gör en soffa till ens favorit? Kombinationen av sittkomforten och formen värderas högst, men var och hur den ska användas är minst lika viktigt.

Med ett urval av hundratals soffor i vårt sortiment, så har vi valt ut de bästa till vår webbshop och de absoluta favoriterna till vår butik i Malmö. Här berättar vi lite mer om varför vi valt ut just dessa.

Hackney

Med armstöd och rygg i samma höjd skapar Hackney mysiga, omfamnande hörn att krypa upp med en bok i. Soffan kan även kompletteras med sittpuffen ur samma serie för den som önskar att sträcka på benen. Vi tycker att soffan gör sig absolut bäst i det elastiska velourtyget Harald, då sittplymån kommer i ett enda stycke. Läs mer om Hackney i vår webbshop!

Tiki

Tiki från Fogia har sedan lanseringen 2014 blivit något av en modern klassiker. De smala, höga benen i metall gör att soffan inte känns otymplig, även om du väljer den som 3-sits. Eftersom armstöden dessutom är väldigt smala blir det möjligt att välja en större soffa även om man är lite trångbodd. Läs mer om Tiki i vår webbshop!

Mr. Jones

Få soffor kan utmana Mr. Jones, från finska Adea, när det kommer till komfort. Något som även gjorde att soffan utsågs till Årets Möbel under Elle Decoration Swedish Design Awards 2017. Hemligheten ligger i den härliga blandningen av både fjädrar och memory foam. Formerna och de 15 olika tygerna gör att den passar i en klassisk såväl som modern inredning. Läs mer om Mr. Jones i vår webbshop!

Ghost

Gervasoni och Paola Navones serie Ghost innehåller soffor i mängder av olika mått som täcker alla behov. Trots sin stora valfrihet av avtagbara klädslar är det onekligen tyget Lino Bianco som är mest populärt. Tveklöst på grund av att tyget överensstämmer med namnet, samtidigt som det ger rummet en både avkopplande och hemtrevlig atmosfär. Läs mer om Ghost i vår webbshop!

Tub

Eilersens Tub tillhör den skara soffor som man inte ens behöver provsitta för att förstå hur bekväm den är. Kuddarna är nämligen fyllda med både ett elastiskt skum och dun. Kuddarnas bulliga former inramas snyggt av det strama, strikta skalet som ger ett luxuöst uttryck. Tub passar bäst i lite större utrymmen, då formen är väldigt kraftig. Läs mer om Tub i vår webbshop!

  • Privat
  • Företag
Meny