Green Friday - Tillsammans planterar vi nya träd!

Green Friday 2017

Under förra årets Black Friday valde vi på Olsson & Gerthel istället det lite mer miljövänliga alternativet - Green Friday. Detta ledde till att vi, tillsammans med våra kunder, kunde plantera nästan 200 nya träd. Initiativet blev väldigt uppskattat både internt och externt. Vi fortsätter därför på samma bana som föregående år och skänker oavkortat 10% av dagens försäljning till Världsnaturfonden WWF!

Under fredagen den 24 november kan du enkelt se hur många träd som du bidrar med under respektive produkt. När du kommer till kassan för att betala får du också reda på det totala antalet träd som kommer att planteras tack vare ditt köp. Vi har också samlat flera produkter med miljömärkningar och utbud med ett lite snällare miljötänk, som du hittar här.

Träden som du bidrar med kommer att planteras i regnskogen på Borneo. Förutom de uppenbara fördelarna detta har för miljön, leder restaureringen av regnskogen också till en bättre levnadssituation för hotade djurarter.

Vi är fullt medvetna om att vi på Olsson & Gerthel inte är perfekta när det kommer till miljön. Samtidigt tycker vi att ett initiativ som Green Friday är ett väldigt bra sätt att reflektera över vår konsumtion och dess miljöpåverkan. Numera arbetar vi med våra brister och gör alltid vårt bästa för att minska vårt fotavtryck på jorden. Vi har exempelvis blivit betydligt mer omsorgsfulla när det kommer till att välja ut vilka produkter som får en plats i vårt sortiment.

Glad grön fredag!

  • Privat
  • Företag
Meny