Blå sommarkänslor | Olsson & Gerthel

Blå sommarkänslor

Den svenska sommaren har minst sagt haft en riktig rivstart. Med de starka sommarkänslorna kommer också önskan att förnya i hemmet eller i sommarhuset. Vi har därför tagit fram lite tips och inspiration för dig som ska spendera semestern hemma i Sverige!

I detta inlägget visar vi produkter ur vårt sortiment som blandats med både loppisfynd och arvegods i vackra miljöer sammansatta av våra egna inredare, Nina Gerthel och Magdalena Arvidsson. Om du vill läsa mer om möblerna, lamporna och inredningsdetaljerna som du ser på bilderna så finner du dessa här. Självklart är du också varmt välkommen in till vår butik i sommar, på Engelbrektsgatan 9 i Malmö, där våra duktiga säljare gärna hjälper till med inspiration!

Måla om efter säsong

Att anpassa hemmet efter sommaren behöver inte alltid innebära att du måste byta ut en massa möbler. Genom att måla om alla väggarna eller göra en fondvägg kan du på ett enkelt och billigt sätt ändra hela rummets uttryck. Använd dig gärna av lättsmälta toner som inte lyfter ögats fokus från möblemang eller dekoration, som istället skapar en lite mer undfallande samhörighet.

Ett populärt val är också att använda sig av helt vita väggar, inte bara för att det tar in ljuset på ett helt annat sätt utan också för att det står sig bra året om och enkelt kan kombineras med i stort sett alla andra färger. Med vita väggar lyfter du också fram dina växter, textilier och prydnader, så att de får en chans att bli en mer dominerande del av inredningen.

Släpp in naturen i ditt hem

När det kommer till att skapa sommarkänsla i hemmet är det ingenting som kan mäta sig med naturen själv. Använd gärna inslag av ljusa träslag som ek eller ask, med en såpad eller klarlackad finish som inte får materialen att avvika alltför mycket från sin naturliga estetik. Har man inte utrymmet att införskaffa hela trämöbler kan man alltid leka med inredningsdetaljer i mindre skala.

Naturligtvis bör du också kombinera detta med grönskande, väldoftande växter som både bjuder på en hemtrevlig atmosfär, samtidigt som varje rum får en ljuvlig doft som fullkomligt osar av sommar. Var alltid noga med att modellen på krukan eller vasen är proportionerlig till buketten. Om du har mycket inslag av ljust trä kan du även använda dig av jordnära kulörer för en mer sammanhängande helhetskänsla.

Öka mysfaktorn med rätt belysning!

Inget går upp mot mysiga sommarkvällar i trädgården eller på balkongen tillsammans med familj och vänner i kombination med god mat och ett glas vin. Här kan du skapa en mer inbjudande känsla genom att investera i dimbara och bärbara lampor som får bjudningarna att vara längre. Det bästa av allt är att dessa också fungerar fint som bordslampor inomhus under resten av året!

Om man har en balkong eller terrass kan det både vara fint och mysigt att hänga upp dimbara ljusslingor. Detta blir särskilt effektfullt i en trädgårdspaviljong eller på en balkong, då taket gör det enkelt att fästa ljusslingorna samtidigt som man får en väldigt ombonad känsla.

Självklart står levande ljus i särklass när det kommer till mysbelysning. Föredrar man detta kan man istället välja en fotogenlampa eller oljelampa, där man i många fall kan justera lågans ljusstyrka för att matcha stämningen. Här finns det också varianter i frostat glas, vilket ger en betydligt mjukare spridning. 

Foto: Olsson & Gerthel

Dansk designvecka – kampanj på utvald dansk design

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny