Inred funktionellt i sommar! | Olsson & Gerthel

Inred funktionellt i sommar!

I takt med att stationära datorer blir mindre vanliga i hemmiljö minskar också behovet av ett stort skrivbord. Allt fler skrivbord som dyker upp designas med ett större fokus på nätta dimensioner, likt svenska Massproductions Icha Desk. Skrivbordet passar utmärkt för en laptop och kan även enkelt förvandlas till ett praktiskt sminkbord i kombination med en spegel.

Om man inte heller spenderar hela sin arbetsdag på hemmakontoret kan man också lägga lite mer fokus på utseende än ergonomi. Här kan man till exempel välja en vackert matchande trästol med dekorativa detaljer, som CH26 från Carl Hansen & Søn. Man slipper då det lite otympliga underredet och de kraftiga armstöden som vanliga kontorsstolar ofta bär på.

För dig med öppen spis kan vi varmt rekommendera både vedkorg och eldstadsset från Eldvarm, som båda formgivits av Emma Olbers. Gemensamt för de två är ett både hemtrevligt och skandinaviskt uttryck som gör att man gärna gör dem till en del av resterande inredningen med en väl synlig placering.

Under semestern får man gott om utrymme att spendera tid med både familj och vänner, där köket ofta blir den naturliga samlingsplatsen. När man bjuder in gäster till grillkvällar och middagar är det perfekt att förse köksön med lägre barstolar så att man kan umgås medan man förbereder maten.

I bild ser du barstolen About a Stool AAS38 från HAY, med en sitthöjd på 64 centimeter. Detta är den höjd som i de allra flesta fall är att rekommendera i kombination av en köksö, då en högre sitthöjd lämpar sig bättre för ett barbord. Du finner den i en uppsjö av olika utföranden i vår webbutik.

När man lagt stora investeringar på sin terrass, balkong eller uteplats i trädgården är det inte alltid en grupp plaststolar lever upp till sin omgivning. Istället kan material som rotting skapa en bättre helhet och känsla av kvalité. Ett bra exempel är rottingstolen Valencia från Kilroy Indbo. Även om stolen inte tål regn och rusk kan de användas ute under de varma vår- och sommarkvällarna. Dess formspråk gör även att de fungerar väl inomhus, både i matsalen och uterummet under resten av året.

Tavlan som syns i bilden nedan, bakom soffan Krypton från Eilersen, är målad av Simon Vendin som arbetar i vår butik. Inom kort kommer den finnas till försäljning i form av en poster, exklusivt för våra kunder.

Storsäljaren Cuba Chair MG501 av Morten Gøttler för danska Carl Hansen & Søn är ett populärt komplement till nästan vilken soffgrupp som helst. Förutom att den har en slående estetik och högkvalitativ känsla är fåtöljen också hopfällbar. Den kan därför plockas undan eller tas fram efter behov.

Serveringsbrickor är en väldigt underskattad inredningsdetalj. De typiska enfärgade, detaljfattiga brickorna tar oftast bara upp en massa utrymme i skåpen. Väljer man däremot en modell som Salon Tray av Simon Legald för Normann Copenhagen förenar man både skönhet och funktion, då den snyggt kan stå framme som en prydnad när den inte används för servering.

Med brickan Tray Stack från Fritz Hansens kollektion Objects, kan du snyggt och enkelt rama in dina inredningsdetaljer. Här kan man sedan välja att placera brickan på både soffbordet eller matbordet. Särskilt effektfullt blir det om bordsskivan är rund för att bättre smälta in tillsammans med brickan.

Ett av våra mest prisvärda soffbord, som nyligen gjorde debut i vårt sortiment, är Duke från danska Norr11. Bordet finns i flera olika storlekar, som alla kommer med en avtagbar bricka. Detta gör att du enkelt kan servera fikan i soffgruppen utan att behöva springa fram och tillbaka mellan vardagsrummet och köket. Stativet är dessutom vändbart, så att du kan välja mellan flera olika höjder.

Om du vill läsa mer om de olika produkterna som använts vid fotograferingen så hittar du dessa här eller genom att klicka på någon av bilderna.

Foto: Olsson & Gerthel

  • Privat
  • Företag
Meny