Omni och våra favoritstolar! | Olsson & Gerthel

Omni och våra favoritstolar!

Omni är en av de möbler som ligger oss lite extra varmt om hjärtat. Vi visar gärna upp bordet så fort vi får möjlighet till det, men inte enbart för att det är vår egen Max Gerthel som har formgivit det, utan också för att det är så otroligt lätt att kombinera med alla möjliga typer av stolar - både i matsal och på hemmakontoret!

Denna veckan vill vi lyfta fram bordet Omni tillsammans med några av våra favoritstolar, för att både visa upp dess möjligheter och bjuda på lite inspiration. Bor du i Malmö, eller har vägarna förbi, är du varmt välkommen in till vår butik där du alltid kan se bordet i vår utställning.

Olsson & Gerthel Omni Matbord med Gemla Vilda Stolar
Stolarna ur serien Vilda av Jonas Bohlin för Gemla.

En av våra klara favoritstolar att placera tillsammans med Omni är serien Vilda från småländska Gemla, formgivna av Jonas Bohlin. Här kan man dessutom snyggt bygga vidare på den organiska estetik som skivans form erbjuder, genom att blanda de olika modellerna ur serien. De alla delar samma grund, där skillnaden ligger i ryggstödets utformning.

Rottingstolen Valencia från Kilroy Indbo med bordet Omni
Rottingstolen Valencia från Kilroy Indbo.

I vårt föregående blogginlägg visade vi upp rottingstolen Valencia från Kilroy Indbo, då som ett komplement till uteplatsen där den fungerar utmärkt utomhus under bra väderförhållanden. Trots det är den i första hand designad för inomhusbruk, där den som så många andra stolar går väl ihop tillsammans med bordet Omni.

Carl Hansen & Søn CH23 tillsammans med Max Gerthels bord Omni
Matstolen CH23 i såpad ek och natursits från Carl Hansen & Søn.

Carl Hansen & Søn har ett sortiment av stolar som överlag fungerar väldigt bra i kombination av Omni. Detta då deras breda utbud alltid finns att välja i ljusa träslag som ek, ask och bok med ytbehandlingar som klarlack, såpa och vitolja. Samtidigt bär många av stolarna en sits i ljuvligt naturfärgad flätning som vackert smälter in tillsammans med bordets vitpigmenterade askskiva. I bilden ovan ser du stolen CH23 i såpad ek, som skapar en diskret kontrast utan att bryta samhörigheten mellan de två träslagen.

Kartell Ghost och Carl Hansen & Søn Y-stolen med ett svart Omni-bord
Plaststolen Ghost från Kartell och Y-stolar från Carl Hansen & Søn.

Här har vi parat ihop tre av Hans J. Wegners Y-stolar och Philippe Starcks plaststol Ghost med den svarta versionen av Omni. Genom att dessutom förse stolarna med mjuka dynor eller lammskinn får du också en högre komfort, vilket lämpar sig särskilt bra för dig med en liten boyta då bordet enkelt kan växla mellan arbetsbord och matbord.

Olsson & Gerthel Omni Matbord med vita Y-stolar i natursits
Vita Y-stolar från Carl Hansen & Søn

Y-stolen är en av våra solklara favoriter för Omni. Det spelar nästan ingen roll alls vilket utförande av stolarna man väljer, det blir alltid enkelt att hitta något som passar. Utförandet i bild visar lackad bok, som helt saknar träådring, med en sits i naturfärgad flätning.

Den svarta läderklädda stolen CH88P med bordet Omni
Den klädda stolen CH88P tillsammans med Omni i svartbetsad ask.

Denna stolen är perfekt om man vill hålla hela matgruppen enhetlig, där en tyg- eller lädersits diskret bryter av mellan de olika materialen. CH88P kan även fås utan klädd sits, då under namnet CH88T. Likt ryggstödet kan då även sits tillverkas i ett kontrasterande träslag och ytbehandling så som såpad eller oljad ek.

Bordet Omni i vitt laminat med Eames stolar DSR och DSW
Charles & Ray Eames stolar DSR och DSW från Vitra.

Om man är mer för stilrena färger istället för naturmaterial kan man naturligtvis också välja Omni med vitt underrede och vit laminatskiva. Då blir utbudet av stolar samtidigt betydligt större. Här ser du ett exempel där vi använt Charles & Ray Eames stolar DSR och DSW!

Omni och stolen Myran 3101
Specialutgåva av Myran 3101 från Fritz Hansen.

Även om Myran 3101 i det här fallet visas i ett specialutförande, är även den ett säkert kort. Den kan nämligen väljas i 14 olika utföranden som sträcker sin från helt släta lackfärger eller betsad ask med ådring till klarlackad fanér i olika träslag.

HAY About a Chair AAC51 Kontorsstol med Omni som skrivbord
About a Chair AAC51 från HAY.

Bordet fungerar även bra som ett dedikerat skrivbord, där formen tillåter en mer öppen placering mitt i rummet. Utsikten slipper då begränsas till väggen och du kan enkelt kombinera med närmast vilken kontorsstol som helst. Här har vi använt den armstödslösa kontorsstolen About a Chair AAC51 med tygklädd sits och vitt underrede.

Max Gerthel

Max Gerthel är formgivaren bakom Omni, som även är delägare här på Olsson & Gerthel. För snart två år sedan skrev vi om Max och hans arbete här på bloggen. Men om du vill du ta en närmare titt på hans olika projekt så hittar du detta på hans hemsida här.

  • Privat
  • Företag
Meny