En svartvit sommar på Olsson & Gerthels vis | Olsson & Gerthel

En svartvit sommar på Olsson & Gerthels vis

Det är väl knappast någon hemlighet att vi på Olsson & Gerthel älskar svartvitt. Från vår logotyp till vårt presentpapper löper färgerna som en röd tråd genom allt vi gör. Även i sommartid fortsätter vi gärna att möblera med formstarka designklassiker, där det vita får dominera och accentueras av det svarta.

På bilden ovan ser du Greta Grossmans Grasshopper, Hans J. Wegners PP225 och George Nelsons klassiska bänk, Nelson Bench. Även soff- och sidoborden Tray Table är värda att lyfta fram, som numera ingår i Fritz Hansens kollektion Objects. Borden formgavs redan 1958 av Willumsen & Engholm och har snabbt blivit en favorit här hos oss. Det vilar en känsla av danskt möbelhantverk över borden, samtidigt som man anar en flirt med ett japanskt möbelformspråk.

Alltsammans är fint ackompanjerat ihop med nya tillskott, så som den mångsidiga vasserien Nuage från Vitra och mattan Stitch av Pia Wallén för Asplund. Vi absolut älskar den ljusa, rena skandinaviska känslan som förstärks så väl från grönskan utanför.

Självklart får designklassikerna också en given plats utomhus. Fladdermusfåtöljen Trifolium Chair från OX Denmarq tillverkas även i en utomhusversion. Här syns den genom det runda fönstret där den skapar en formstark silhuett mot den blå himlen. Vi kombinerar gärna med en snygg handduk, som exempelvis Keith från Missoni Home. Även den i svart och vitt.

Under sommaren låter vi det enkla dominera. Vi ser gärna till att inreda varje rum med nyplockat från ängen eller trädgården. Här ser vi färsk havre i den lättplacerade vasen Paper Porcelaine från HAY, ovanpå Alvar Aaltos klassiska pall i badrummet.

Sommartid tycker vi om att mjuka upp det grafiskt svartvita med ljusa träslag. Den flätade matstolen Valencia utstrålar en vacker organisk känsla, som tillsammans med det svartvita bildar en fin kontrast. Under matbordet ser vi en av våra egna klassiker - mattan Inga.

Sommarhuset är enklare inrett. Naturfärger kan snyggt accentueras av svart och vitt. Här ser du ett exempel med Asplunds konsolbord, Tati 65, tillsammans med en handflätad korg. Intill ligger ett mjukt, långhårigt fårskinn att sätta fötterna på när man stiger upp på morgonen.

HAY Summer Store

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny