Magdalenas favoriter! | Olsson & Gerthel

Magdalenas favoriter!

Magdalena Arvidsson, inredare på Olsson & Gerthel

Jag heter Magdalena och jobbar som inredare på Olsson & Gerthel. När jag skapar hem tillsammans med mina kunder så tycker jag det viktigaste av allt är att det finns en djup personlig prägel. Med det menar jag inte att man är tvungen att ha studentpresenter och dopgåvor framme, utan snarare ett avskalat urval av olika ting som berättar någonting om individen.

För mig är det viktigt att ett hem inte upplevs som ängsligt, det ska andas personlighet. Även om kunden inte alltid vet på förhand vad som är personligt så kommer vi oftast fram till det under projektets gång. Någonting som många glömmer bort är hur ett par vackra gardiner kan rädda ett tråkigt rum - utan att det blir allt för dyrt. Ovanpå det, gärna massor med bra konst!

Mina favoriter


 

 

1. Omni Bord av Max Gerthel. Jag tycker om Omni så mycket att jag nyligen frågade Max om han inte kunde tänka sig att även göra bordet som ett soffbord. Det är stort men ändå litet. Du kan ha det som skrivbord och ni kan sitta 10 personer runt det under en middag. Det är en fin kontrastverkan mellan ett mjukt organiskt formspråk som inkluderar alla som sitter runt det och det hårda fyrkantiga underredet som ingen behöver “slå i”.

2. Wirering Vägglampa från Flos. En spännande nyhet som också är som att betrakta ett konstverk. Den kan sitta på ett oväntat ställe ihop med tavlor eller annat. Likaså kan den sitta ensam i en hall. Renheten och minimalismen i formspråket får mig att tänka på den amerikanske skulptören Dan Flavins ljusskulpturer som för många bär på en provocerande enkelhet. Får gärna komma in hemma hos mig!

3. Nera Bowl Skål från Zanat. På väg in till både utställningen och webbutiken. Jag älskar kombinationen mellan bruksföremål och skulptur. Dem bjuder på en spännande taktil känsla där materialet verkligen får komma fram.

4. Bond Hyllsystem från Fogia. Det nya hyllsystemet Bond från Fogia har redan blivit en favorit, trots att det inte ens hunnit bli levererat till vår utställning ännu. Hyllsystemet går nämligen att fästa både i taket och på väggen eller fristående på golvet, vilket är idealt för mig som arbetar med inredning tack vare att den erbjuder så många olika lösningar.

Eftersom den inte bara kommer i färdiga paket, utan även i lösa delar, kan man använda den som en rumsavdelare eller låta den klättra upp längs en vägg kring en dörrkarm för att skapa en modern bibliotekskänsla. Jag som dessutom är svag för naturmaterial tycker det är extra härligt med ett hyllsystem som inte är tillverkad i lackerad MDF eller metall. Tack till Fogia för att de gång på gång kommer med spännande nyheter!

5. Faces Skulptur av Simon Vendin. Jag har tre stycken hemma nu. Senaste tillskottet var en skulptur och ljusstake i ett. När man själv fått välja ut en handgjord skulptur får man direkt känslan av att den är skapad just för dig. Fina var för sig eller i grupp. Tycker om att sätta ihop dem med annan keramik jag har. Jag älskar dem!

6. Atollo Bordslampa från Oluce. För mig som arbetar med inredning blir ett hem aldrig komplett utan konst, vackra gardiner och bra belysning. Med Atollo bockar man av två av rutorna. Du får en skulptur som också lyser. Lampan blir ett smycke som passar in överallt. Den är formstark utan att ta över. Min favorit bland alla dess utföranden är den i opalglas som både är dimbar och lyser i foten. En odödlig klassiker av Vico Magistretti!

7. Plano Soffa från Eilersen. Detta blir antagligen mitt nästa stora inköp till mitt hem. Den är elegant och självklar i formen. Jag kommer välja en uppsättning med öppet avslut och några flyttbara kuddar. Jag vill att min soffa ska vara i gränslandet mellan dagbädd och soffa. Sen finns ju så klart alltid möjligheten att bygga vidare på soffan om behovet skulle uppstå.

  • Privat
  • Företag
Meny