Sofies favoriter! | Olsson & Gerthel

Sofies favoriter!

Mitt namn är Sofie och jag är butikschef på Olsson & Gerthel. Jag tycker det är fantastiskt roligt att få hjälpa våra kunder att förverkliga sina inredningsdrömmar genom att komma med råd och tips för att skapa den där sköna atmosfären ett hem ska andas.

Jag brukar uppmuntra ängsliga kunder att våga blanda både stilar, material och färger eftersom det i slutändan brukar komma fram ett härligt personligt hem utav mixen. Själv så har jag inte en linjär stil, utan mitt hem ändras i takt med livets behov och drömmar. Just nu återblickar jag till mitt tonårsrum med mycket färg, form och hemmagjorda alster, vilket resulterade i min favoritlista nedan!
 

 

1. Snoopy Bordslampa från Flos. För mig är Snoopy lampornas lampa. Denna lekfulla klassiker från 1967 har gjort comeback i den vackraste av gröna färger och när den väl kommer hem till mig så tror jag att den kommer att följa mig livet ut. Jag tycker att lampan har den perfekta balansen mellan skulptur och bruksmål.

2. Vertigo Pendel från Petite Friture. “Hatten”, som så många av våra kunder kallar den, är både lekfull och vacker, barnslig och elegant - på en och samma gång. Den har en förmåga att ta plats utan att kväva rummet, och jag upplever att den passar in i väldigt många hem. Inklusive mitt eget. Varje gång jag lägger upp en bild på mitt vardagsrum på sociala medier fylls kommentarsfältet med köpsug och beundran för pendeln.

3. Canaan Bowl Skål från Jonathan Adler. Ibland uppstår kärlek bara. Skålarna och asken i serien Canaan är både grafiska och glamorösa i sin tidlöshet. Sedan rimmar de ju också väldigt fint ihop med Olsson & Gerthels grafiska tänk med svart och vitt!

4. Blue Square Poster från HAY. Tillsammans med CHART släppte HAY en rad fina prints under 2017/2018 och hemma hos mig finns bland annat Blue Square av Richard Coleman. Till min senaste tavelvägg har jag valt motiv som föreställer kvinnor eftersom hans sätt att ta geometri i mänsklig form är något som verkligen tilltalar mig.

5. Nagel Ljusstake från STOFF. En klassiker från 60-talet som andas konst, skulptur, funktion och lekfullhet. Jag har velat ha en uppsjö av dessa i flera år och nu ska jag äntligen bygga ihop mitt första verk. Vi har bara sålt ljusstaken under en kort period, men jag spår att det kan bli årets julklapp från Olsson & Gerthel.

6. Plinth Tall Piedestal från Menu. Kan det bli snyggare än såhär? Majestätisk, robust, kaxig och väldigt vacker. Piedestaler sätter en konstnärlig ton i hemmet och extra vackra blir dem med en fin skulptur ovanpå.

7. Stringhylla i valnöt och plexigavlar. Detta fantastiska hyllsystem får en helt annan look och känsla när man väljer gavlar i plexiglas istället för de klassiska reolerna. För mig känns plexiglas lika självklart som vanligt glas, och inte alls känsligt för trender. Om några veckor hamnar en uppsättning i valnöt och plexiglas hemma hos mig och jag är så nyfiken på resultatet!

8. Dandy Soffa från Massproductions. Den här fantastiska soffan känns så härligt osvensk. Jag upplever att vi i Sverige ofta möblerar längst med väggarna i våra hem och därför blir denna soffan ett statement att vi ska flytta ut möblemanget i rummet. Till vår stora glädje har vi också äran att få ställa den i många av våra kunders hem!

9. New Order Hyllsystem från HAY. New Order kan byggas i oändliga uppsättningar för både hem och kontor med luckor, brickkanter och bord. Men det utförande som tilltalar mig mest är en helt vanlig bokhylla där jag får plats med allt från pocketböcker och fina lampor till små udda ting. Helst skulle jag vilja bygga den högt upp mot taket för ett extremt pampigt intryck. Jag älskar att fylla rum med böcker. Det ger hemmet liv och jag tycker att ditt val av litteratur avslöjar mycket om vem du är som person.

  • Privat
  • Företag
Meny