Smygtitta på &traditions nyheter! | Olsson & Gerthel

Smygtitta på &traditions nyheter!

&tradition är ett varumärke som alltid levererar. Sedan starten för mindre än 10 år sedan har de redan hunnit bygga upp ett sortiment av både nuvarande och blivande klassiker. Här får du en smygtitt på vad som väntas under Stockholmsmässan 2019!

Några av nyheterna har redan hunnit bli leveransklara, medan resten släpps i slutet på mars och maj. Redan nu kan du anmäla ditt intresse på produkterna nedan, så meddelar vi dig så fort de går att beställa.

&tradition Loafer SC24 Stol i blå sammet

Först ut är karmstolen Loafer SC24, en vidareutveckling av Space Copenhagens fåtölj från förra året. Vid middagsbjudningar vill man naturligtvis också sitta bekvämt, varpå &tradition och designduon Space Copenhagen har avvikit något från anorna av Chesterfield med en lite högre rygg än fåtöljen. Man har också stramat åt måtten något för en mer sittriktig upplevelse. Samtidigt är stolen försedd med en välfylld sits och en form som får stolen att tydligt tillhöra serien Loafer.

&tradition Loafer SC26 Soffa i sammet

Detta året låg Space Copenhagen verkligen inte i lä. Tillsammans med &tradition passade de på att även lansera två soffor under namnen Loafer SC25 och Loafer SC26. Här har man behållit precis samma form som fåtöljen, och det enda som skiljer de tre möblerna åt är dess mått - så att du snyggt kan kombinera de alla till en enda stor elegant soffgrupp!

&tradition Betty TK1 Stol i den röda färgen Maroon

Formgivaren bakom den populära serien In Between, Sami Kallio, och kollegan Jakob Thau gjorde nu sin debut som duo i &traditions sortiment med stolen Betty TK1. De två har tidigare tagit fram möbler i samarbete med bland annat Fredericia och Gemla. Genom deras verk ser man tydligt deras starka rötter i både dansk, svensk och finsk design - och Betty TK1 är inget undantag.

Stolen kommer i en mix av massiv ek, askfanér och en naturfärgad elastisk linneväv. Stolen finns att välja tre olika utföranden: Black, Twilight och Maroon. Alla tre färgerna låter dock träets naturliga struktur och ådring titta fram, vilket ger en väldigt fin och subtil detaljrikedom.

&tradition P376 Pendel i vit färg

En av de största anledningarna att älskar &tradition är att de ofta låter nya och oetablerade formgivare visa vad de går för, utan att glömma bort sin koppling till den danska designens historia. Förra året var de aktuella med Viggo Boesens klassiska fåtölj, Lille Petra, från 1938. Nu släpper de en pendel av duon Jørgen Kastholm och Preben Fabricius från 1963!

Pendeln P376 kommer i modellerna KF1 och KF2, med en diameter på 47,5 respektive 70 centimeter. Därmed blir den en självklar kandidat att hänga upp ovanför vilket matbord som helst. Den mindre storleken passar utmärkt att hänga i sida vid sida i grupp över ett längre matbord, medan den större enkelt tar sig an utmaningen av ett stort runt bord. Båda storlekarna kan väljas helt i aluminium eller vitlackerad metall.

&tradition Sillon SH4 SH5 SH6 Spegel i mässingspläterat stål

Speglar dyker upp lite överallt just nu. Den tyske formgivaren Sebastian Herkner, som tidigare designat vaserna Tricolore för &tradition, har svarat på trenden och tagit fram spegeln Sillon i tre storlekar. Dessa finns att välja med en diameter på 46, 66 och helt 96 centimeter. För att uppnå det där lilla extra som sticker ut, och kännetecknar &tradition, kommer speglarna med en snyggt korrugerad kant i mässings- eller krompläterat stål.

&tradition Blown SW6 Bordslampa i svart marmor

I år blev det ytterligare en lampa som gjorde entré. Som en vidareutveckling av den tidigare kollektionen pendlar har designern Samuel Wilkinson tagit fram bordslampan Blown SW6. Till skillnad från resten av serien kan bordslampan endast väljas i svart marmor med transparent glas. Däremot kommer den utrustad med dimmer som styrs via den diskreta vridknappen i pulverlackerat stål på marmorfoten.

&tradition Column JA1 JA2 Hylla i valnöt och aluminium

Ännu en debutant för &tradition är den brittiska formgivaren John Astbury, numera bosatt i Sverige, som tagit fram den nätta hyllan Column. För en gångs skull är det som kommer sist också minst. Hyllorna är nämligen designade för att bli ett enkelt komplement till varje rum. De hjälper dig få ordning på alla dina småprylar och inredningsdetaljer som börjat göra hemmet plottrigt.

Column kommer i den lilla runda varianten JA1 och i en lite större rektangulär modell under namnet JA2. De båda kan fås i antingen vaxad aluminium eller i en kontrastrik mix av både massiv valnöt och svartanodiserad aluminium. Hyllorna känns spontant som klippta och skurna för compact living-hemmet, inte minst den runda modellen då den enkelt kan användas som ett minimalistiskt nattduksbord!

HAY Summer Store

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny