Dags för en ny soffa? Glöm inte soffbordet! | Olsson & Gerthel

Dags för en ny soffa? Glöm inte soffbordet!

Med våren på ingång är det många av våra kunder som vill förnya sin inredning. Just under den här tiden på året är det dessutom många som bestämmer sig för att investera i en ny soffa. För att inte glömma soffans viktigaste kompanjon vill vi därför dela med oss av tips på soffbord!

Ny soffa i all ära, men soffan är ingenting utan sitt soffbord. Många gör misstaget och tänker att soffbordet inte spelar så stor roll. Man glömmer ibland bort att det faktiskt är soffbordet som står framför soffan, vilket ger det en mycket framträdande plats.

Det finns många olika sätt att välja soffbord på. Man kan fundera på vad man behöver för typ av soffbord. Kanske gillar du att sitta och äta vid sitt soffbord, eller så vill du hellre fylla det med böcker och vackra ting. Kanske är ni många i familjen som gör det mer fördelaktigt med ett bord som man kan flytta runt. Val av soffbord beror också på vilken stil man gillar. Vilken föredrar du?

Elegant och klassiskt


Klicka på bilden för att läsa mer om produkterna

Som vi nämnde i vårt tidigare blogginlägg ser man att trenden går mot ett elegant och klassiskt håll. Trenden är mer av en “antitrend” där man vill investera i något som håller under lång tid. När det kommer till soffbord innebär det att man väljer en modell som inte är speciellt trendkänslig. Bordet är lagom i höjden och materialen hållbara. Proportionerna är genomtänkta och designen mer subtil.

Lekfullt


Klicka på bilden för att läsa mer om produkterna

Det är roligt att få leka med former och höjder. Speciellt om man valt en modulsoffa som också har det uttrycket. Varför inte mixa lite olika enklare soffbord? Tillsammans skapar det en både flexibel, funktionell och lekfull känsla. Låt gärna material och former få krocka på ett roligt sätt. Låt en dekorativ pall få fungera som ett litet extra soffbord och varför inte blanda upp med ett luftigt brickbord?

Modernt


Klicka på bilden för att läsa mer om produkterna

En annan trend är att vi gärna mixar material och strukturer. Exempel på det är att vi ser en hel del strama, lite lägre soffbord, i hårda material som möter soffor och fåtöljer klädda i mjuka, uttrycksfulla textilier eller till och med fårskinn. Detta tillåter den hårda karaktären i soffbordets material att träda fram. Tillsammans med en mjuk textur på soffan blir det en spännande och modern kombination. Eftersom soffbordet är lite lägre passar det därför bra att fylla dem med vackra dekorationer och böcker för att göra känslan komplett.

Organiskt


Klicka på bilden för att läsa mer om produkterna

Vi ser en hel del spännande former på både soffor och soffbord komma. Det kan vara effektfullt att kombinera en modulsoffa eller två soffor i vinkel med ett organiskt format soffbord. Bordets form blir ofta både inbjudande och intressant i kombination med mer regelbundna former. Det finns vackra organiska bord i både glas och trä. För oss är klassiker som Noguchi Table från Vitra och Pedrera från Gubi bord som fungerar nästan överallt. Nytt är däremot Massproductions Puddle. Ett bord i trä vars skiva ovanifrån, precis som namnet indikerar, ser ut som en pöl. Resultatet blir ett bord som känns intressant och samtidigt tidlöst.

Kampanj på soffor

HAY Kampanj på soffor
Klicka på bilden för att komma direkt till erbjudandet

Vi har dessutom ett erbjudande på utvalda modeller från HAY med 15% rabatt. Erbjudandet gäller olika varianter av sofforna Mags, Hackney, Mags Soft och Silhouette. Sofforna har väldigt olika uttryck. Gemensamt för de alla är det rena och skandinaviska formspråket.

30-årserbjudande på designklassiker

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny