Förändra utseendet på din soffa! | Olsson & Gerthel

Förändra utseendet på din soffa!

Tankarna går åt lite olika håll när man ska köpa en soffa. Ska man våga slå till på en modig kulör? Eller ska man ta det säkra före det osäkra genom att hålla soffan lite mer neutral? Vanligast är att man väljer det senare. Många menar att man kanske önskar att man var lite mer modig i sitt val, men en neutral soffa behöver inte alls vara ett tråkigt val!

Tvärtom så kan det öppna för en massa spännande möjligheter. Med en neutral soffa kan du enkelt förändra din soffa under året, utefter säsong. Eller i takt med att du gör om hemma eller flyttar, så kan soffan enkelt hänga med. Det man egentligen behöver göra är att byta ut kuddar och plädar så får man snabbt en ny känsla. Det är bara att fundera kring vilken stil man känner för att ha just nu.

Elegant och klassiskt

Här vill vi passa på att tipsa om att våga mixa mönster. I sann Josef Frank och Estrid Ericson-anda. Hjärnorna bakom Svenskt Tenn som idag står för en särskild stil inom svensk inredning. På ett stilsäkert sätt blandas mönster som gör att de känns nya och ständigt aktuella år efter år. Våga blanda exempelvis Ardmores lyxiga sidenkuddar med en klassisk kudde från Missoni. Knyt ihop det hela med en högkvalitativ pläd från Stackelbergs.

Lekfullt

Så här på våren är det härligt att vara lite mer lekfull i sin inredning. Vi vill gärna gå mot något som känns lite ljusare och gladare. Lekfullt är också att blanda olika nyanser av samma kulör. Vill du snabbt få in lite vår i sitt hem så är pläden Crinkle från HAY ett säkert kort. Blanda gärna upp med kudden Dot i samma kulörspektra. Avsluta med något som bryter lite, kanske en kudde i Charles & Ray Eames mönster från Vitra?

Modernt

En mer modern stil är att hålla färgpaletten väldigt neutral. Ickefärger som vitt, svart och grått får harmoniera med färger som beige, jord och creme. Istället så väljer du på att satsa på olika material och texturer. När det kommer till kuddar och plädar i soffan så kan det vara effektfullt att blanda en vit stentvättad linnekudde med en fårskinnskudde. Det blir lugnt och harmoniskt. samtidigt som det ändå uppstår någonting spännande med materialmötet. Till det kan du ha en pläd i en liknande kulör, men i ett annat material. Exempelvis en mohairpläd från Stackelbergs!

Kampanjer på soffor

Just nu har vi flera soffor till kampanjpris både i webbutiken och i vår utställning på Engelbrektsgatan 9 i centrala Malmö. Bland annat erbjuder vi 15% rabatt på ett stort urval av soffor från HAY. Vi har också flera bra erbjudanden på utvalda soffor från Eilersen.

Klicka här för att komma till sofforna från HAY
Klicka här för att komma till sofforna från Eilersen

30-årserbjudande på designklassiker

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny