Vi välkomnar Ligne Roset! | Olsson & Gerthel

Vi välkomnar Ligne Roset!

Ligne Roset Togo

Jakten på varumärken som står för unik och formstark design fortsätter. Nu är vi glada och stolta att kunna presentera Ligne Roset som en del av Olsson & Gerthels sortiment. Ligne Rosets historia är diger och i deras stall återfinns en mängd spännande möbler och formgivare.
Ligne Roset står för ett omisskännligt uttryck som inte kan blandas ihop med något annat. I våra ögon ser det ut att vara en lustfylld lek med färg och form som resulterar i vågad, utmanande och spännande formgivning.

Ligne Rosets historia tar sin början i Frankrike 1860. Vid starten var företaget med att betrakta som ett “allti-allo”-företag som producerade allt från promenadkäppar och paraplyskaft till annat som kunde tänkas behövas. Hundra år senare började de betrakta sig som ett renodlat möbelföretag. Än idag tillverkar de alla sina möbler i sina fabriker i Frankrike. Många namnkunniga formgivare är knutna till företaget.

Togo-familjen är Ligne Rosets kanske mest omtalade. Seriens formgavs på 1970-talet och är minst lika populär nu som då. Togo har ett tydligt uttryck från tiden då den ritades, men som med all annan god formgivning blir det trots allt tidlös.
Dess ovanliga uttryck gör att den lämnar ingen designintresserad oberörd.

  • Privat
  • Företag
Meny