Småtips till dig som köpt Nostalgi från Essem Design! | Olsson & Gerthel

Småtips till dig som köpt Nostalgi från Essem Design!

Nostalgi ritades så tidigt som 1937 av Gunnar Bolin, efter att han fått idén att ta fram en hatthylla som skulle tillverkas av nedsmält aluminiumskrot. Nostalgi tillhör än idag en av våra mest populära produkter. Därför vill vi passa på att dela med oss av några småtips som kan vara värda att tänka på om du köpt en hatthylla eller skohylla!

Anledningarna till att Nostalgi blivit så populär är många. En enkel design, tillverkning med återvunna material och hög funktion. Dessutom finns hyllan att välja i mängder av olika utföranden som ek, björk, bok, mässing och koppar. Vi på Olsson & Gerthel var även först ut med varianten i valnöt som tidigare såldes exklusivt för våra kunder.

Ett väldigt tilltalande sätt att placera krokarna på är att sätta alla tre på stången längst in mot väggen. Detta gör att du får någorlunda gott om plats för att hänga upp galgar med jackor på den främre stången, utan att ytterkläderna på krokarna kommer i vägen.

En annan variant är att placera en krok per stång, för att sedan flytta allihop till höger eller vänster. På så sätt får du bättre plats för alla dina galgar.

Alla Nostalgi-hyllor levereras alltid med ett 3-pack ankarkrokar. Om du som många andra önskar att använda både en hatthylla och en skohylla av Nostalgi som ett set, behöver du därför inte köpa till några extra krokar. Vid montering kan du helt enkelt trä på krokarna som följde med skohyllan på hatthyllan istället.

Och sist men inte minst. Glöm inte att montera din sko- eller hatthylla på rätt håll. Konsolernas socklar ska vara riktade uppåt. Tro det eller ej, men Nostalgi är, likt “hattlampan” Vertigo från Petite Friture, en av de produkter som ofta monteras upp-och-ned. Ett pyttelitet misstag som enkelt kan suga musten ur en när man äntligen blivit klar med monteringen!

HAY Summer Store

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny