Vi välkomnar Kasthall! | Olsson & Gerthel

Vi välkomnar Kasthall!

Vi på Olsson & Gerthel brukar säga att en bra inredning grundas på konst, möbler och kunskap. Möbler och kundskapen att välja rätt möbler är egentligen inte speciellt svårt att förstå. Konst däremot, kan vara lite allt möjligt.

Den här veckan har vi arbetat lite extra med att framhålla svenskt möbelhantverk. Bland annat har vi erbjudit 10% rabatt på hyllan Nostalgi från småländska Essem Design. Vi har även presenterat ett stort tillskott av mattor från Kasthall.

Kasthall Moss Nickel Grey

Kasthall tillverkar mattor av högsta kvalité och lägger stor vikt vid allt från material och hantverksskicklighet till formgivning. Här kan vi tala om konst! Konst betyder skicklighet, förmåga och kunnande. Men det syftar också på estetisk verksamhet. Allt det har Kasthall. Ska man inreda sitt hem så ska man gärna ha något konstnärligt tillskott för att göra det hela mer intressant. En vacker matta kan vara en sådan. Likaså kan det handla om en fin tavla.

I Sverige är vi dock ganska låsta vid hur en matta kan användas. På golvet, under en möbelgrupp eller i en hall är det vanligaste. I många andra länder används mattor på flera olika sätt. Både på golv, som draperier och som konstverk på väggarna. Där borde vi svenskar bli lite bättre. På möbelmässan i Milano presenterade Kasthall en spännande kollektion, framtagen tillsammans med formgivaren Lara Bohinc. Här presenterades mattor både på väggar och golv, i former som var allt annat än strikt rektangulära.

Just nu visar vi exempelvis mattan Feather från Kasthall i ett vägghängt format i butiken på Engelbrektsgatan 9. Vackert, intressant men också ljuddämpande! Vi vill gärna uppmuntra våra kunder till att tänka kring just konst, och gärna utanför boxen. Det är inte alltid det lättaste. Ibland kan man behöva lite hjälp och vägledning för att lyckas sätta den där avslutande, intressanta touchen på ett hem.

Vill du också inreda på ett spännande och nytt sätt? Prova vår digitala inredningstjänst!

HAY Summer Store

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny