Hemkänsla under 3 days of design | Olsson & Gerthel

Hemkänsla under 3 days of design

Flera av de danska varumärkena som öppnade upp sina showrooms i Köpenhamn under förra helgen presenterade dem som sina hem. Traditionellt sett är ett showroom en lokal där man visar upp det man säljer. Nu vill man ta det steget längre och visa sitt varumärke på ett mer levande sätt - vilket är väldigt inspirerande!

HAY har haft HAY House på Strøget i många år och var tidiga med att vilja visa sitt eget varumärke i kombination med andras. För att göra det mer levande och hemtrevligt. Danska New Works öppnade upp sitt hem, där de tagit hjälp av svenska Lotta Agaton. Resultatet blev en vackert monokrom miljö av det mjukare, minimalistiska slaget.

Den vackra våningens gamla snickerier, stuckaturer och fönster ramades in av fina gardiner från Astrid. Väggarna var målade i en jordig kulör och möblerna höll samma sobra nyans. Det som istället fick utgöra effekten var blandningen av texturer. Karakorum, sammet av ull och hampaliknande mattor. Som pricken över i:et hängde stora ljudabsorbenter som målningar i samma kulör som väggen. Likaså piedestaler med konstföremål.

En starkt lysande stjärna var Sofia Tufvason, vars skulpturer syntes hos både Menu och New Works. Menu har tagit hela konceptet med “hemmet” till sin spets och öppnat hotell. The Audo ligger i Nordhavn. Där är det meningen att man ska kunna bo och arbeta i en miljö som Menu menar är deras syn på hur ett hem ska vara. Där blandas varumärkets möbler med vintage och små handplockade varumärken.

Utöver det så är platsen nästan att betrakta som ett galleri. Konstföremål finns att skåda vart man än rör sig. Vackra målningar, skulpturer och fotografier. Det kan låta stelt, men det är långt ifrån stelt. Med The Audo har Menu visat vilka de är. Den danska möbeltraditionen och scenen kan tyckas mättad, men Menu visar att det finns plats för fler nya danska stjärnor.

Vi är glada för att se att fler och fler förstår vikten av att visa upp sina möbler i en miljö som mer känns som ett hem. Så har vi arbetat på Olsson & Gerthel i många år. Vi hoppas att vi mer och mer kan röra oss från shop in shop-lösningar och stela utställningar till att istället visa mixade miljöer. För det är ju så riktiga hem ser ut.

  • Privat
  • Företag
Meny