Konsten, möblerna, kunskapen: Färg & designklassiker | Olsson & Gerthel

Konsten, möblerna, kunskapen: Färg & designklassiker

Dags för renässans av Olsson & Gerthels gamla kärnvärden “Konsten, möblerna, kunskapen”. Håkan Olsson och Susanne Gerthel lät de här orden vara bärande för den verksamhet som kom att bli Olsson & Gerthel. De är viktiga för oss än idag, men kanske inte lika synliga för våra kunder som de är för oss som arbetar här.

Vi vill berätta mer om möblerna, vi vill dela med oss av vår kunskap och vi vill göra konsten till en del av våra hem. Det finns nästan alltid en spännande historia eller tanke bakom varje konstverk och möbel - och den vill vi berätta om.

Inledningsvis kommer vi under de kommande veckorna att släppa lite extra intressant material kring utvalda möbler, formgivare och konstnärer. Vårens tema handlar om vad vi tycker är viktiga delar i ett intressant hem. Rubriken är “Färg & designklassiker” och fotograferades på Gamla Väster i Malmö i början av februari. Du som har vägarna förbi vår butik kommer ha möjligheten att ta del av några av de miljöer som fotades. Här kan du prova möblerna, se på konsten och förstå varför vi tycker att de är värda lite extra uppmärksamhet.

“Konsten, möblerna, kunskapen” är Olsson & Gerthel.
Välkommen in och bli inspirerad!

Färg & designklassiker

Vad gör ett hem till ett hem? Vad gör ett hem intressant och trivsamt? Många gånger har vi svårt att sätta ord på vad det är som gör att vi upplever detta. För oss på Olsson & Gerthel finns det tre nyckelord som vi alltid återkommer till. Några saker som alltid måste få finnas med för att det ska bli just intressant och trivsamt. Det är konst, det är möbler och det är kunskap. Det är ryggraden i ett personligt hem.

För vad vore ett hem utan intressant konst, väl utvalda möbler och bra litteratur i bokhyllorna? Det är inte nödvändigtvis en fråga om saker som behöver kosta mycket pengar. Det viktiga är att det är utvalt av den personen som lever i hemmet. Det sätter en personlig prägel och berättar någonting för besökaren som hälsar på. Det kan vara svårt att våga vara personlig - vad är värt att ha framme och vad ska man ta undan?

Under takbjälkarna i en vindsvåning på Gamla Väster här i Malmö gestaltade vi ett exempel på vad vi tycker är ett intressant “Olsson & Gerthel-hem”. Vi vill se mer färg i inredningen och vi vill se att vi vågar satsa på de gamla designklassikerna. Att vi vågar blanda nytt och gammalt, och att vi låter konsten och böckerna komma fram ännu mer. Basen får gärna vara lugn och neutral. Istället kan man satsa på spännande färgkombinationer i möbler, textilier och i konsten på väggarna.

Ambitionen hos Olsson & Gerthel är att skapa hem och sälja möbler som håller över tid. Målet är att möblerna vi säljer ska gå i arv i generationer. Något som vi dock ofta märker är att det inte är möblerna som slits ut, utan det är vi själva som vill byta ut för att vi tröttnar. Hur kan vi skapa hem som känns intressant år ut och år in? En del möbler kan lätt förknippas med “farmors sommarhus” eller “mitt gamla föräldrahem” och därför kännas daterade eller tråkiga.

Vi vill att våra kunder ska våga blanda gamla klenoder med dagens formgivning på ett lite mer hänsynslöst sätt. Det går bra att blanda Arne Jacobsens över 60 år gamla Ägget med soffan Mags Soft från vår samtid! På så vis kan möblerna få leva vidare på nya och spännande sätt. Våga blanda på ett överraskande sätt och utmana dig själv i att gå bortom de där färgkombinationerna som du normalt känner dig trygg med - och se vad som händer!

Foto Jonas Nordqvist
Styling Nina Gerthel, Magdalena Arvidsson
Redigering Jesper Berg

  • Privat
  • Företag
Meny