Sommarboendet | Olsson & Gerthel

Sommarboendet

Vi har precis passerat midsommar och många av oss börjar flytta ut till våra sommarhus. Inredningen i sommarhusen har under årens lopp förändrats. En period använde vi mest det som “blev” över från det permanenta boendet.

Istället för att sälja eller kassera de möbler som byts ut i året-runt-boendet kördes de till sommarhuset, vilket resulterade i en brokig uppsättning möbler. För en del andra är sommarboendet lika viktigt som det permanenta boendet, eller kanske till och med viktigare. Vi tycker att just sommarhuset ska vara en avslappnad plats att komma till. Varken onödigt skryt eller överblivna möbler hör hemma här enligt oss.

Här ska man snarare bereda plats för sinnesfrid och avkoppling. Plats för härligt umgänge med familj och vänner. Under sommaren kan vi förhoppningsvis flytta utomhus och låta vardagssysslorna få ta plats i rum som vi skapar på altanen eller i trädgården. Vi kan skrubba potatisen på uteplatsen och vi kan ta eftermiddagsluren i hängmattan.

Arbetsplatser med datorer och stora TV-skärmar kan vi kan strunta i helt och hållet, och ge utrymme för enklare sällskapsspel. Inredningen ska förenkla livet och vi vill hellre uppmuntra till att skala ner och lätta upp istället för att tänka i samma banor som hemma. Möbler ska tas vara på — men det ska vara rätt möbler som får sommarhuset eller stugan att vara en avslappnad plats utan att bli övermöblerad.

För oss på Olsson & Gerthel är ett sommarhus fyllt med lätta trämöbler, både nya och gamla. På golvet ligger trasmattor och nätta kelimmattor, och kanske till och med ett vackert fårskinn. På altanens däck finns stora kuddar som skapar mysiga hörnor för både mys, lek och lässtunder. Väggarna är inte plottriga, utan kan lämna plats för någon enstaka målning med sommarmotiv.

Vill du ha hjälp att inreda ditt sommarhus?
Prova vår digitala inredningstjänst här!

Dansk designvecka – kampanj på utvald dansk design

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny