Verner Panton | Olsson & Gerthel

Verner Panton

Verner Panton

Den danska möbelhistorien är enorm. Många stora formgivare och arkitekter har på sitt eget vis hjälpt till att göra den världsberömd. Det finns dock en person som utmärker sig på sitt egna vis. Vi talar givetvis om Verner Panton, den danske designern som klädde in hela rum i färgglada mönster och snäckskalslampor – vem hade inte velat kliva in i hans färgglada och kreativa värld?

Panton Chair

Som designer är Verner Panton kanske främst känd för sin ‘galna’ Panton Chair – stolen i formpressad plast som först blev avvisad från 15-20 möbelproducenter på grund av att de ansåg den som instabil och oduglig. Men detta var innan Rolf Fehlbaum från Vitra bestämde sig för att “den SKA gå att producera!”. Och det gick. Till slut.

VP Globe

Verner Pantons livsuppgift var enligt honom själv att genom färg, form och ljus få människor att använda sin fantasi. Han skapade onekligen en fantasieggande värld och han var aldrig rädd att prova nya tekniker. Och det är just detta som föranledde skapandet av Panton Chair, men även en annan odödlig ikon som, bokstavligen, såg dagens ljus 1969: VP Globe. Denna taklampa fyller i år 50 år och ser man den till sitt sammanhang har den ett helt banbrytande formspråk, detta då den lanserades i en tid då man tyckte att föräldragenerationens funktionella möbler var tråkiga och man längtade efter något nytt.

Verner Panton VP Globe 40 cm

Kampanjpris på VP Globe

För att fira 50-årsjubileumet av VP Globe har vi just nu kampanj på den ikoniska taklampan – få 37% rabatt och spara 4680 kr när du köper VP Globe Ø40 cm.

Missa inte chansen att köpa ett stycke designhistoria nu!

30-årserbjudande på designklassiker

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny