PP68 – stolarnas stol? | Olsson & Gerthel

PP68 – stolarnas stol?

Stolarnas stol. Så kan man kalla PP68. Den var designad 1987 av Hans J. Wegner, vid 73 års ålder. Det var hans sista stol som han formgav och är antagligen ett av hans mest kompletta verk, någonsin.

PP68 Stol av Hans J Wegner

PP68 är bekväm, praktisk, hållbar och elegant. Den blev verkligen kronan på verket för den danske ikonen, Hans J. Wegner, som enligt många är stolarnas kung. Främst är han dock kanske känd för sin CH24 Y-stol, men enligt många är det PP68 som på något sätt sluter cirkeln och låter formgivaren använda alla sina tidigare kunskaper i ett enda stort och sista projekt.

En sällan skådad hållbarhet

Varje fog klarar att motstå ett tons dragkraft. En mer hållbar stol i massiv trä än så finns knappast inte. Lägg till att den är testad för flera olika sittpositioner och gör att du kan sitta i timmar i stolen, generation efter generation av barn och barnbarn.

Köp 6 stolar betala för 5!

Missa inte chansen att köpa PP68 och andra klassiska stolar till rabatterat pris! Fram till söndagen 13/10 får du 6:e stolen på köpet, oavsett varumärke och modell.

  • Privat
  • Företag
Meny