Utvalda favoriter av Olsson & Gerthel | Olsson & Gerthel

Utvalda favoriter av Olsson & Gerthel

Det finns många favoriter i vårt sortiment. Den här veckan har vi valt att tipsa om sex produkter som vi tycker ska uppmärksammas.

Muuto ‘Ridge’ vas
Ett tecken på en bra nyhet är att den inte känns som en nyhet, utan snarare som en klassiker. Muutos nya vas-serie ‘Ridge’ känns precis så. Den finns i två storlekar, där vi kommer placera den större storleken på golvet och pryda med nyplockade nyponkvistar.

Muuto Ridge Vase

Hein Studio ‘Root’ print
Rebecca Hein tog steget från den danska modevärlden och startade eget. Vi har nyligen fått in en serie prints från Hein studio där ‘Root’ i blått eller rött har blivit en favorit. Det här är prints med mycket karaktär som bryter av bland alla jordtoner på ett livfullt sätt.

Hein Studio Root No. 03 Print

Desalto ‘Clay’ bord
Desalto är ett varumärke som varit med oss i många år. Serien ‘Clay’, som består av bord i olika storlekar, där foten utgörs av en kon är helt fantastiska. Matbordet går att få med rund eller en inbjudande oval bordsskiva. Och som namnet ‘Clay’ skvallrar om så tillverkas det i keramiska material, men det går även att få i marmor eller glas. Bordet är både formstarkt och praktiskt med sin pelarfot!

Desalto Clay bord

Menu ‘Task Pendant’ lampa
Enkel och snygg minimalism. Den här nätta armaturen kommer få plats över en arbetsplats i vår butik, men fungerar egentligen lika bra överallt, såsom ovanför ett matbord eller en köksö. Task Pendant är den perfekta lampan när möblerna eller arkitekturen i rummet är det som ska få tala för sig själv. Den här typen av enkel armatur börjar bli allt mer populär, dock är det ändå en lampa för den mer självsäkra som vet när något bara är enkelt och inte tråkigt.

Menu Task Pendant lampa

Zanat ‘Touch’ bänk
Ordet ‘Zanat’ betyder hantverk på bosniska och det är detta som genomsyrar hela företagsidén hos Zanat. Här är allt handgjort och trä hämtas från den lokala regionen. Det speciella hantverket är signumet inom företaget och flera kända formgivare har tolkat sin syn på vad detta innebär, och just 'Touch' är designern Ilse Crawfords bidrag. Bänken finns i flera storlekar och i vår butik visar vi den som soffbord!

Zanat Touch bänk

Zanotta 'Fenis' stol
Fenis är designad av Carlo Mollino 1959 och är en bit av italiensk möbelhistoria som inte lämnar någon oberörd. Vi älskar den här stolen – eller om vi ska kalla den skulpturen – för dess expressiva men samtidigt enkla uttryck. Stolen kommer dessutom i numrerad upplaga.

Zanotta Fenis stol

  • Privat
  • Företag
Meny