Ilse Crawford: Steget från inredare till designer | Olsson & Gerthel

Ilse Crawford: Steget från inredare till designer

Den hårfina gränsen mellan inredning och design

Nu startar vi våra inredningsveckor hos Olsson & Gerthel. Men vad innebär begreppet inredning? I stora drag handlar inredning om att gestalta rum utifrån drömmar, funktion och önskemål. På Olsson & Gerthel uttrycker vi detta som “Konsten, möblerna och kunskapen”. Men gränsen mellan inredning och design är en hårfin gräns, något inredningsprofilen Ilse Crawford kan intyga. Med många titlar på sitt CV såsom journalist, chefredaktör på Elle Decoration, creative director, formgivare och grundare av designstudion Studioilse visar hon att steget från att inreda hem till att designa möbler aldrig är långt borta.

Miljöer där människor känner sig bekväma

Som inredare och designer är det främst Ilse Crawfords förmåga att kunna kombinera de “mjuka värdena” och göra människor bekväma, i såväl offentliga som privata miljöer, som tilltalar oss. Men vi fascineras även av hennes enastående estetiska öga som kryddas med en intressant och unik färgpalett. Detta gör henne till en väldigt uppskattad designer och formgivare som alltid sätter människans behov i centrum, oavsett vad hon gör.

Samarbeten med Ikea, Wästberg och Kasthall

Som designer gjorde sig Ilse Crawford mer känd för en bredare publik när hon tillsammans med Ikea tog fram den omåttligt populära serien ‘Sinnerlig’. Hon har också en god relation med skånebaserade Wästberg där hon var med och ritade deras första belysningsarmaturer och på så vis bidrog till deras numera väldigt fina rykte inom branschen. Hon har även designat serien ’Grönska’ för Kasthall där utgångspunkten är landskapet som omgärdar Kasthalls fabrik i Kinna. Designen uttrycker en lekfullhet och enkelhet med stor respekt för materialen hon arbetar med. Detta gör att hennes design därför aldrig blir endimensionellt, och det passar ju oss människor ganska bra.

  • Privat
  • Företag
Meny