Togo: Den revolutionerande ikonen | Olsson & Gerthel

Togo: Den revolutionerande ikonen

Vi befinner oss i Frankrike i början av 1970-talet. Det är en tid då människor väljer att våga göra nya saker såsom att resa, utforska självständighet och individualitet. Samhället förändrades, liksom människors sociala attityder. För den franska möbeltillverkaren Ligne Roset var det en tid då kreativiteten flödade som mest. Mitt i allt detta skulle därför en helt ny, unik soffa se dagens ljus – Togo. Den uppkom som en direkt respons till det franska samhällets förändring där den mjuka, bekväma soffan representerar den nya generationens köpkraft. Togo var, och är fortfarande, en revolutionerande soffa som uppmuntrar människor att utforska nya riktningar i sitt hem.

Ligne Roset Togo soffa

Unik soffa konstruerad i polyeterskum

Togo var designad 1973 av den tidigare designchefen Michel Ducaroy på Ligne Roset. Tillverkad i polyeterskum lät fransmannen använda nya material och tillverkningstekniker som skulle resultera i en av möbelvärldens mest ikoniska soffor, vilken var långt före sin tid. Togo är unik på många vis, inte minst processen att klä möbeln som enligt utsago tar hela 4 timmar för tyg, respektive 6 timmar för läder. Mer hur tillverkningen går till i deras franska fabrik i Briord kan du se i videon nedan.

  • Privat
  • Företag
Meny