Intervju med vår inredare Magdalena | Olsson & Gerthel

Intervju med vår inredare Magdalena

Magdalena Arviddson, inredare hos Olsson & Gerthel

Berätta lite om dig själv och ditt yrke som inredare?

Att jobba som inredare är att tänka nytt varje gång då alla förutsättningar är nya – ny kund, ny miljö, ny stil och nya problem som ska lösas. Jag är sedan innan även utbildad som trädgårdsdesigner och från den branschen har jag tagit med mig att olika platser kräver olika växter och att saker måste få ta sin tid. Samma sak gäller med inredning. Ska man lyckas varje gång som inredare gäller det att inte återuppfinna samma sak varje gång utan man måste utgå från det man har här och nu.

Var hittar du inspiration till din inredning?

Jag utgår först ifrån huset och dess karaktär, men även från befintliga möbler som redan finns i miljön. Ofta är det ärvda ting som ska bli en harmonisk del av den nya inredningen och därifrån bygger jag vidare på det som ska bli den röda tråden. Inspirationen kan även komma från historiska inredningar, men också från helt alldagliga miljöer. Jag har även ett speciellt gott öga till danskarnas sätt att inreda på då de är lite djärvare i sina blandningar och det blir sällan högtravande, liksom tycker jag även att den mjuka, belgiska, minimalismen är vilsamt vacker också.

Hur skulle du beskriva din egen inredningsstil?

Min personliga inredningsstil är precis så – väldigt personlig. Jag har en blandning av möbler som jag har ärvt, fyndat på auktion, men också sparat ihop och köpt för att jag tycker de är vackra. Eller praktiska. Utöver det så är jag väldigt förtjust i konst och köper gärna målningar då jag gillar färgsatta väggar, men få skulle nog säga att jag har ett färgglatt hem.

Vad är ett vanligt misstag många gör fel när de inreder hemma?

Många söker efter det personliga hemmet, men gör felet att städa bort det som är personligt. Böcker, tavlor och ärvda ting säger mycket om oss och det gör hemmet varmt och personligt. Det är som en förlängning av livet – låt det få vara så.
Det andra är att man fastnar för trender, vilket gör att man i efterhand tröttnar på sina möbler. Hållbart är att utgå ifrån sig själv och investera i det man verkligen vill ha, även om det tar tid att nå dit. När du väl är klar så kan jag garantera att du inte tröttnar. Men ta hellre hjälp av en inredare och bolla dina idéer och låt målbilden få verkas fram, det är väl investerade pengar.

Har du någon favoritdesigner?

När det kommer till inredningsdesigners tycker jag att Vincent van Duysen, Nicolas Schuybroek och Axel Vervoordt är fantastiska inspirationskällor. VI har även sedan innan pratat gott om Ilse Crawford som jag tycker har en enastående styrka i att kunna skapa hemkänsla med innovativa inredningslösningar utan att det blir för “mycket”. Även Tina Seidenfaden Buscks universum “The apartment” i Köpenhamn är väldigt inspirerande. Vad gäller möbeldesigners så går det inte att välja en. Det finns så många!

Finns det någon möbel, inredningsdetalj eller annat som du bara måste ha med i varje projekt du inreder?

Nej, egentligen inte. Jag vill samtidigt säga att jag alltid förespråkar en bra (gärna stor) matta. Även gardiner är en sådan detalj som alltid gör mer för helheten än vad man kan tro. Och just nu satsar vi på att visa mer gardiner i vår utställning i Malmö-butiken, vilket känns väldigt kul!

Vilken är den senaste platsen du besökte vars inredning eller styling du imponerades av lite extra?

Vi besökte nyligen Wästbergs showroom här i Malmö. Det var otroligt smakfullt med fokus på enkla linjer och gedigna material. Jag hoppas de deltar i Southern Sweden Design Days som äger rum här nere i södra Sverige, så att fler kan ta del av deras vackra showroom!

Wästbergs showroom i Malmö

Kan du tipsa om några inspirerande inredningsbloggar eller instagramkonton?

Egentligen inte, sociala medier och bloggar har aldrig varit något jag inspirerats något nämnvärt av. Däremot är jag en person som gärna köper tidningar! Jag tycker om danska RUM, Ark Journal, danska Elle Decoration och svenska Residence. Jag tycker också att en hel del danska modetidningar är bra.
I butiken har vi också en väldigt inspirerande bokavdelning detta då välgjorda böcker alltid är väldigt intressanta – jag låter kanske lite gammaldags när jag säger så...

Vi tackar Magdalena för intervjun! Har du frågor eller funderingar kring inredning kan du alltid maila till Magdalena på inredning [at] olssongerthel.se, eller besöka vår digitala inredningshjälp.

  • Privat
  • Företag
Meny