Paper Collective är mer än bara prints | Olsson & Gerthel

Paper Collective är mer än bara prints

Mitt inne i Köpenhamn, några tvärgator från Ströget ligger det ett litet galleri på källarplan kallat Paper Collective. Här inne i galleriet har det danska företaget samlat prints från några av deras favoritdesigners, illustratörer och konstnärer. De är alla handplockade för att kunna skapa unika, limiterade utgåvor av snygga prints för moderna hem. Men det är kanske inte detta som utmärker Paper Collective mest.

Arbete med välgörande ändamål

Förutom snygga prints och kreativa samarbeten utgår Paper Collective från två andra viktiga principer: socialt ansvar och hållbarhet. För varje såld print går nämligen en liten del av intäkten till välgörande ändamål, vilket just nu innebär byggandet av en skola i Nepal – Asiens näst fattigaste land. Projektet ingår i The Paper Collective Project, i samarbete med Human Practice Foundation. Tidigare i år togs första spadtaget och redan i februari nästa år, 2020, planeras skolan att öppna för cirka 280 studenter. Skolan kommer helt att finansieras av försäljningen av prints.


Bild på byggandet av skolan i Nepal. Bild tillhör Human Practice Foundation.

Hållbarhetsarbete

Paper Collective är även ett hållbart företag och alla deras prints tillverkas lokalt i Danmark. De är certifierade enligt FSC som innebär ett miljöanpassat bruk av världens skogar där avverkningen aldrig överskrider tillväxten. Lägg till svanen miljömärkning och du kan känna dig helt trygg att välja en produkt som uppfyller alla miljöaspekter.

Perfekta som julklappar

Vi har fyllt på med nya prints från Paper Collective. Gemensamt för dem alla är en färgstark komposition av vackra verk, fyllda med unikhet. Du hittar dem under nyheter i webbutiken – perfekta som julklapp till nära och kära. Men främst kanske en tidig julklapp till barnen i Nepal som kan få chansen att gå i en ny, modern skola som främjar deras skolgång.

  • Privat
  • Företag
Meny