Så skapar du julstämning | Olsson & Gerthel

Så skapar du julstämning

Vi på Olsson & Gerthel gillar att hålla på traditionerna. Hos oss tar julen sin början under den första adventshelgen varje år. Varken tidigare eller senare. Att göra jul handlar om att skapa samma bekanta, varma, kärleksfulla och glädjerika atmosfär som vi alltid har förknippat julen med. Det handlar om att väcka de där minnena som för vissa tar oss tillbaka till barndomen och julfirande hos mormor eller farmor med dans runt granen på samma överdådiga vis som i Fanny & Alexander.

För andra för julen tankarna till en lugn och stilla helg med god mat och dryck i vänners goda lag. Vilka minnen som än kommer till oss så börjar allt med inredningen. Det är när det hänger julstjärnor i fönstren, det står julblommor i vaserna och stearinljus i ljusstakarna som julen kan börja på riktigt. Man brukar säga att Julen är barnens högtid, men visst är det en högtid för både stora och små. För de vuxna kan julen få lov att vara en högtid då vi leker ut vår barnsliga inredningssida och går “all in” på färger, pynt och ljus.

Vi på Olsson & Gerthel gillar som bekant att stå med ena benet i något klassiskt och tidlöst medan det andra benet kan få leta efter nya och spännande sätt att experimentera med inredning – så även under julen. Varför inte låta koboltblått och rosa få lov att vara en del av julens färger? Julen på Olsson & Gerthel går i glädjens, kreativitetens och vänskapens tecken.

På fredags morgon slår vi upp portarna till julen på Olsson & Gerthel – varmt välkomna!

Fem tips för att skapa julstämning

Ovan var bara några av sakerna för att skapa julstämning. Nedan följer ytterligare fem enkla tips som skapar stämningsfull atmosfär.

1. Pynta med ätbart

Vi älskar att ta fram vår klassiska by Lassen Bowl och fylla upp den med goda nötter eller apelsiner som är vackert, gott och mysigt att ägna sig åt framför tv:n, brasan eller en bok.

2. Dofter

Finns det någon juligare doft än Apelsin och nejlikor? Vi kommer ta fram det stora fatet Plate Teak från Pols Potten, lägga ett vaxpapper i botten och fylla upp det med apelsiner och nejlikor.

3. Växter och åter växter

Låt varje rum få sin egen lilla bukett av hyacinter eller barrträd. Glöm heller inte badrummet. Vasen Kolonn från Skrufs glasbruk i minsta storleken passar fint för en enstaka grön kvist någonstans i badrummet – eller varför inte på nattduksbordet?

4. Fårskinnsfäll

En fäll av får- eller lammskinn i soffan, matsalsstolen eller på golvet skapar snabbt den där ombonade julkänslan. Har man också förmånen att ha en öppen spis med en sprakande brasa så känns vintermörkret faktiskt väldigt mysigt. Molly eller Curly lammskinn rekommenderas varmt.

5. Inred med färg

Fram till årsskiftet så kan man beställa Y-stolen Limited Edition Soft i en djup, röd kulör av matt karaktär. För den som vågar gå helhjärtat in på julen så är det otroligt vackert att möblera matsalsbordet med sex Y-stolar i färgen Soft Red. Våga färg i juletid och du kommer inte att ångra dig de resterande elva månaderna på året.

HAY Summer Store

Slutar om

  • Privat
  • Företag
Meny